Ramenketen Takumi opent tiende vestiging in Nederland

Ramenketen Takumi opent tiende vestiging in Nederland

Naast de bestaande locatie van Takumi op de Kerkstraat, opent de keten een tweede locatie in Eindhoven op de Nieuwstraat. Daarmee telt de ramen-keten 10 vestigingen in Nederland.

Takumi heeft al vestigingen in grote Nederlandse steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Wereldwijd heeft de ramenketen 43 restaurants.

Tonkotsu ramen   

De noedelsoepen van Takumi vinden hun basis in originele recepten en authentieke kruiden. Speciaal geïmporteerd vanuit Japan voor een unieke smaak. De Tonkotsu ramen bouillon is een typisch Japanse bouillon die vaak in de Takumi keuken wordt gebruikt. Zo ook in Eindhoven. Deze ramen bouillon wordt gemaakt met varkensbotten en bereid door deze geruime tijd in water te koken.

Varkensbouillon staat bekend om zijn hoge collageen- en vetgehalte. Dit samen maakt de soep romig, stevig en zacht van smaak. Deze traditionele bereidingswijze wordt bij Takumi al jaren toegepast en continue verbeterd.

Takumi

Takumi is een Japans ramen-restaurant, opgericht in 2007 door Mr. Saeki en Mr. Okada. Ramen is het ultieme soul-food uit de Japanse keuken, waarbij Takumi bekend staat om de authentieke Sapporo Noodles. Takumi gebruikt alleen originele recepten en authentieke specerijen die zij speciaal uit de meest noordelijke regio van Japan, Hokkaido importeren. Daar worden ze geproduceerd en gefermenteerd onder strenge voorwaarden om de soepen hun sterke, kenmerkende smaak te geven.

De ramen staan op verschillende wijze op het menu, met een bouillon van varken, kip, of Miso of Shoyu als basis. Daarnaast vind je op de kaart diverse bijgerechten als Gyoza, Kara-age en nog veel meer authentieke side dishes. Takumi is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een ´brand´ met eigen merchandise.

Inmiddels telt de keten al 43 locaties verspreid door Europa in de landen Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Tsjechië.