IJs voor goede doel op Europese Dag Ambachtelijk IJs

IJs voor goede doel op Europese Dag Ambachtelijk IJs

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum komt op de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs - vrijdag 24 maart - in actie voor het Prinses Máxima Centrum. De volledige opbrengst van de verkoop van een speciaal ontwikkeld ijsje op die dag wordt gedoneerd. Het gaat om de door Björn Olaf Royd Cocu ontwikkelde Golden Dreams met gold kiwi, mango en limoen.

Jaarlijks is op 24 maart de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Een door het Europees Parlement vastgestelde feestdag, waarop ambachtelijk ijs centraal staat. Voor de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de reden om voor het tweede opeenvolgende jaar in actie te komen voor het goede doel.

IJs met kiwi, mango en limoen

Speciaal voor deze dag heeft Björn Olaf Royd Cocu, eigenaar van Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven en bestuurslid innovatie van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, de Golden Dreams ontwikkeld. Een ijsje met gold kiwi, mango en een frisse touch van limoen.

‘Het hoofddoel was verfrissend en eigentijds, en met een verrassende twist zoals kruiden of citrus’, vertelt Cocu over de totstandkoming. ‘De kiwi is van zichzelf fris van smaak en de mango zorgt voor een mooie ondersteuning in textuur en romigheid, en zorgt voor een betere balans tussen zoet en zuur. Met de verse limoenschil voeg ik extra beleving toe in geur en smaak.’

Bijdragen een genezing kinderen met kanker

Het ijsje heeft de naam Golden Dreams en zorgt daarmee volgens Cocu voor een gouden droom. ‘Waarmee wij als vereniging een warm hart toedragen aan de kinderen die onder controle of behandeling staan bij het Prinses Máxima Centrum en financieel kunnen bijdragen aan hun genezing van kanker.’

Wie Golden Dreams bestelt bij één van de deelnemende ambachtelijke ijssalons, steunt daarmee het project ‘Maximaal bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum.

Prinses Máxima Centrum

‘Maximaal bewegen’ zorgt ervoor dat patiëntjes in het ziekenhuis kunnen blijven bewegen, waardoor de kans op voorspoedig herstel groeit en de kans op late effecten daalt. Daarnaast is het een positieve afleiding voor de kinderen.

Het programma kost 175.000 euro per jaar en voor de bekostiging is het Prinses Máxima Centrum aangewezen op giften.

Ambachtelijke ijssalons

Alle bij de Vereniging Ambachtelijke IJssalons doen in ieder geval mee aan de actiedag. Cocu daarover: ‘Iedereen die het ijs naar ons recept vers en ambachtelijk bereid op de Europese Dag van het Ambachtelijk ijs én verkoopt, steunt het goede doel. We roepen iedereen op het ijsje te komen eten. Genieten van heerlijk ambachtelijk ijs en het goede doel steunen, en dat ook nog eens op deze speciale dag.’

Aan het eind van de dag wordt de complete opbrengst van het gouden ijsje overgemaakt naar de actiepagina van DreamRides, zodat het geld direct beschikbaar is voor het programma.

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is de branchevereniging en het kwaliteitsmerk voor makers van ambachtelijk ijs. Het is aangesloten bij Stichting Nederlandse IJsbereidingssector en ondersteunt het vakmanschap, de creativiteit en het ambacht van de ijsmakers.