Xenne Akpotor winnaar Graham's Blend Series Cocktail Competition

Xenne Akpotor winnaar Graham's Blend Series Cocktail Competition

De nationale ronde van de Graham's Blend Series Cocktail Competition vond plaats bij Botanero in Rotterdam. Zeven kandidaten streden voor een plaats in de internationale finale in Porto.

Tijdens de cocktailwedstrijd werden de Nederlandse bartenders & mixologists creatief uitgedaagd om aan de slag te gaan met Graham's Blend N°5 en Blend N°12.

Nederlandse bartenders en mixologists werden door het portohuis Graham's uitgedaagd om een uitmuntende cocktail te creëren. De jury degusteerde elke creatie. Xenne Akpotor van Ayla in Rotterdam eindigde op de eerste plaats en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de finale in Porto van 24 - 26 mei.

Xenne Akpotor veroverde de harten van de jury met zijn cocktail ‘The Holy Communion’.

Recept

  • Ruby port 30ml
  • Cacao butter fatwashed calvadas 30ml
  • Hazelnut gum syrup 25ml
  • Feaux lime 30ml
  • Cardemom bitter 2 dashes
  • Saline 2 drops

De tweede plaats werd verzilverd door Yohan Laurent. De derde plaats werd weggekaapt door Ferdi Munts.

Graham’s Blend Series Cocktail Competition

The Blend Series zijn door Graham's ontwikkeld om een nieuw publiek van portdrinkers en mensen in de cocktailscene aan te spreken. De Blend N°5 speelt in op de groeiende populariteit van Port & Tonic als verfrissend aperitief. Port & Tonic geniet nog steeds succes als vernieuwend en lager-in-alcohol alternatief voor de klassieke Gin & Tonic. De Blend N°12 is een innovatieve nieuwe ruby port, voornamelijk gemaakt met de beroemde Touriga Nacional-variëteit, die speciaal bedoeld is voor de niet-traditionele portdrinkers.