Hotel De Keizerskroon na vier maanden verbouwing weer open

Hotel De Keizerskroon na vier maanden verbouwing weer open

Bilderberg Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn is na een vier maanden durende renovatie heropend voor haar gasten. Alle kamers zijn volledig gestript en met een nieuw design opnieuw ingericht, waarbij er zes suites zijn toegevoegd.

Na de ingrijpende verbouwing en uitbreiding zegt Bilderberg Hotel De Keizerskroon, dat al 334 jaar bestaat, helemaal klaar te zijn voor de toekomst. Bij de renovatie hebben alle hotelkamers een royale uitstraling en tegelijkertijd een intieme sfeer gekregen. 

Het gehele kamerdesign is op de schop gegaan. Alle kamers beschikken over een lounge- en werkplek, een moderne badkamer, comfortabele bedden en een chromecast zodat gasten hun favoriete serie of muziek kunnen streamen streamen. 

Het zwembad en de fitnessruimte op de bovenste etage dragen bij aan ontspanning met uitzicht over de groene omgeving en Paleis Het Loo. In Kingstreet Restaurant bereidt chef-kok Steve Sykes gerechten met een verrassende twist met ingrediënten uit het seizoen. 

General Manager Frans van de Laak van Bilderberg Hotel De Keizerskroon: ‘We zijn bijzonder trots op het resultaat en de eerste reacties van onze gasten op het nieuwe interieur zijn erg positief. Waar onze gasten écht voor komen – en terugkeren – is de persoonlijke aandacht die zij krijgen van onze medewerkers. Zij maken echt het verschil.’ 

Geschiedenis Hotel De Keizerskroon

De Keizerskroon ontstond in 1689 als luxe herberg en vast adres voor gasten van Paleis Het Loo. Hiermee staat het in de top-10 oudste hotels van Nederland. Door de eeuwen heen overnachtten hier vele beroemdheden, onder wie Tsaar Peter de Grote en keizerin Elisabeth.

In 1950 kocht toenmalig koningin Wilhelmina het hotel en verhuurde het aan de familie Van Eenennaam, die het ombouwden tot luxe hotel, waar hoffelijkheid en gastvrijheid centraal stonden.

Bilderberg werd in 1987 eigenaar van het hotel en sindsdien is De Keizerskroon één van de kroonjuwelen van de hotelgroep. In 2019 ontving het hotel het Koninklijk predicaat ‘Hofleverancier’, dat ‘bij Koninklijke beschikking’ voor de derde keer werd verleend. 

Over Bilderberg 

Bilderberg is een hotelcollectie bestaande uit 11 hotels in Nederland en 1 hotel in Duitsland. De oorsprong ligt in Nederland waar het hotelmerk een lange historie heeft opgebouwd in authentieke gastvrijheid op historische hotellocaties. Bilderberg is sinds 2017 onderdeel van Event Hotels, een hotelmanagement bedrijf met 59 hotels in Europa.