Multifranchiser opent in Rotterdam twaalfde vestiging Fat Phill's

Multifranchiser opent in Rotterdam twaalfde vestiging Fat Phill's

Franchisenemer Stijn Moussault heeft zijn tweede Fat Phill's geopend. De ondernemer is al actief met een restaurant in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam en exploiteert sinds maandag 24 april ook een filiaal in Rotterdam. Het is de twaalfde vestiging van de formule.

Fat Phill’s Rotterdam huisvest aan het Zuidplein en wordt geëxploiteerd door Stijn Moussault. ‘Ik ben verheugd om mijn eigen stad te voorzien van de warmte en gastvrijheid die Fat Phill’s kenmerkt. Omdat ik ook al een vestiging heb in Leidschendam, mag ik mezelf nu multi-unit franchisenemer noemen.’

Meerdere ondernemers met meerdere locaties

Dat laatste zijn ook Benjamin Reid en Gidon Bouwhuis, die eind vorig jaar van start gingen in Utrecht en voor de formule ook actief zijn in Zoetermeer.

‘We hebben tijdens ons eerste gesprek al aangegeven dat de we ambitie hebben om meerdere zaken te openen’, vertelde Bouwhuis destijds aan Misset Horeca. ‘Gelukkig sprak dat de mensen bij Fat Phill’s ook aan.’

Twaalf vestigingen

Door de opening in de Maasstad heeft de formule van eigenaar Armin Vahabian nu twaalf restaurants in Nederland, waarvan elf franchiselocaties. Daarvan werden er zeven geopend in 2022.

Er zijn Fat Phill’s in Amsterdam (twee keer), Almere, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leiden, Leidschendam, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zoetermeer.

Internationale ambities

Voor het einde van dit jaar wil de keten, die in 2019 het levenslicht zag, twintig restaurants in Nederland hebben en de eerste stappen zetten in het westen van Duitsland. De uiteindelijke ambitie is vijfhonderd internationale locaties.

Armin Vahabian

Als mensen zin hebben in een burger, dan moeten ze die volgens de formule-eigenaar eten bij Fat Phill’s. Vahabian doet zijn idee op tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten. ‘Nederland heeft geweldige concepten, maar op hamburgerniveau zie je toch veel van het zelfde. Met mijn formule verkoop ik wat anderen niet hebben.’

Vahabian wil in iedere Nederlandse binnenstad een hamburger kunnen eten in zijn eigen restaurant. ‘Eten brengt mensen bij elkaar en je hoeft niemand uit te leggen wat een burger is. Het doel is een merk neer te zetten dat het jaren volhoudt.’