Eerste opleiding over alcoholvrije dranken van start

Eerste opleiding over alcoholvrije dranken van start

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) start samen met de WTOL Academy een opleiding over alcoholvrije dranken: 0.0 drinks.

Alcoholvrije dranken maken een flinke opmars op de menukaart in de Nederlandse horeca. WTOL Academy start daarom in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) als eerste particuliere opleider een opleiding over alcoholvrije dranken.

Om zo mensen die werkzaam zijn in de horeca en retail op te leiden tot specialisten op het gebied van alcoholvrije wijnen, bieren, cocktails en meer.

De online training is op dit moment in het Engels te volgen. Vanaf juli 2023 start ook een training in het Nederlands en volgen er praktijkdagen. Tijdens een speciale paneldiscussie met kenners en genodigden uit het vak werd de opleiding dinsdag 25 april gelanceerd bij SVH.

Opleiding alcoholvrije dranken: alles over 0.0

De opleiding alcoholvrije dranken is bedoeld voor iedereen in de hospitality en retail branche die zich bezighoudt met onderwerpen als 0.0% wijn, bier en mocktails. Ook de sales, marketing, presentatie en promotie er omheen komt volop aan bod. Er worden tips en tricks gegeven over hoe je dat het beste aanpakt.

Ruud Weterings, directeur van WTOL Academy: 'Het nieuwe online programma Power of Zero 0.0% is ontwikkeld voor de professional. Wanneer jouw gast en/of klant geen alcohol wil drinken, is het fijn dat je een keuze aan alcoholvrije drinks kunt bieden. Als medewerkers is het fijn om daar iets van te weten.'

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: 'Uit onderzoek blijkt dat als je de 0.0-alternatieven duidelijk positioneert en zichtbaar op de menukaart zet, dat dan de verkoop van 0.0-dranken enorm omhoog gaat.

Tegelijkertijd zien we dat het verdienmodel dat is gebaseerd op alcohol steeds verder onder druk komt te staan door politieke besluitvorming. Er moeten daarom wel kwalitatief goede maar zeker ook renderende alcoholvrije alternatieven komen om de horeca de plek te laten zijn waar mensen samenkomen voor ontmoetingen.'