Roompot komt met eigen opleiding voor managers, mét baangarantie

Roompot komt met eigen opleiding voor managers, mét baangarantie
Jonge medewerkers van Roompot

Om meer personeel te werven, start Roompot in augustus met een eigen mbo 4-opleiding Hospitality Manager. Wie afstudeert, is zeker van een baan bij Roompot, zo laat de vakantieaanbieder weten.

'Voor bestaande en nieuwe resorts is Roompot voortdurend op zoek naar onder anderen leidinggevenden die een coördinerende rol willen opnemen in servicegerichte afdelingen, zoals Leisure & Entertainment, Front-office, Food & Beverage of Facility management', zo verduidelijkt Roompot.

De organisatie heeft 185 parken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje. Mede vanwege die positie weet Roompot kandidaten uit heel wat sectoren aan te trekken. Maar nu wordt er dus gestart met eigen opleiding voor managers. Tijdens de opleiding leren kandidaten in drie jaar tijd alle kennis en vaardigheden die zij nodig zullen hebben om verschillende afdelingen op een resort te coördineren.

Theorie en praktijk op het resort

'De opleiding combineert theorie en praktijk, zodat deelnemers zo goed mogelijk worden voorbereid op hun toekomstige functie. Elk schooljaar heeft praktijkuren die de deelnemers op een Roompot-park uitvoeren', zo laat de vakantieaanbieder weten. 'Daarnaast krijgen de studenten minimaal 200 uur begeleide onderwijstijd. Die uren vinden grotendeels bij Roompot zelf, deels online en een enkele keer op het Albeda Travel & Leisure College in Rotterdam plaats. De deelnemers worden voor de praktijkuren en de onderwijstijd fulltime betaald.'

Stage in het buitenland

Deelnemers starten in het eerste jaar als trainee en moeten zich vier vakgebieden eigen maken: Leisure & Entertainment, Front-office, Food & Beverage en Facility. 'In het tweede jaar evolueren de deelnemers naar de rol van assistant-manager en duiken zij verder in een van de vier vakgebieden naar keuze. In dat jaar hebben zij ook de mogelijkheid om in het buitenland aan de slag te gaan om daar op een van de Roompot-resorts ervaring op te doen.'

In het laatste studiejaar werken deelnemers toe naar het afronden van de opleiding, waarbij de focus ligt op hun toekomstige rol als manager. Het opdoen van ervaring in de vier bovengenoemde vakgebieden wordt aangevuld met lessen als communicatie, management, Engels en een aantal keuzevakken.

'De Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) niveau 4 opleiding wordt in samenwerking met het Albeda Travel & Leisure College Rotterdam gegeven. Roompot en Albeda Travel & Leisure College Rotterdam zijn hiermee de eerste die een BBL-opleiding in Hospitality met meerdere disciplines organiseren.'

Wie met deze driejarige opleiding wil starten, kan dat al op vier momenten. Dit jaar is dat in augustus en november. In 2024 zijn er opties in januari en in april.