Foodhal Market krijgt tweede vestiging

Foodhal Market krijgt tweede vestiging

De foodhal Market 33 in het Amsterdamse zakengebied Zuidas gaat uitbreiden. In Amsterdam-Noord is een locatie van ruim 700 m2 verbouwd tot 'Market 27 - urban food station'.

Market 27 aan de Termini 27 is gereed om (metro)reizigers, bewoners van het gebied, werkenden, scholieren, studenten en toeristen te verwelkomen. Market 27 heeft 8 keukens (‘food stands’), 2 barren, zitplaatsen binnen voor ongeveer 90 personen en een terras. De kracht van een foodhal is de variëteit van food. Net als bij Market 33 zal er hier ook keuze zijn uit verschillende keukens en concepten: van versgebrande koffie tot luxe broodjes en patisserie, van pittig Thais tot healthy poké bowls, en van vegan burgers tot verse frites. Ook een lokaal speciaal biertje of een (alcoholvrije) cocktail behoren tot de mogelijkheden.

De bovenste verdiepingen bieden sfeer en comfort en vormen een oase van rust in de hectiek van een metrostation. De verdieping op het niveau van de stationshal en het busplatform zal zich richten op een snelle hap en takeaway, maar heeft ook een flexwerkbar met voldoende stopcontacten, een prikbord en uitzicht op de stationshal. De begane grond is open voor iedereen die wil lunchen, gezellig wil borrelen met collega’s of uitgebreid wil dineren met vrienden.

De concepten van Market 27

  • La Madeleine - French Bakery
  • Broodje Amsterdam - luxe broodjes & burgers
  • Siam Corner - Thaise keuken
  • Frites du Nord - verse frites & snacks
  • Vegan Bamboo Bar - vegan burgers & foodbar
  • Little Soy - Japanse snacks & sushi
  • Bo & Cha Bubble Tea
  • Koffie Bar by Segafredo

Noord-Zuidlijn

Oprichter Calvin Choi: 'We zijn sinds 2017 in gesprek met de GVB over het verrijken van Station Noord door het creëren van een plek waar mensen kunnen samenkomen om te eten, te drinken en te ontmoeten. Met de opening van Market 27 willen we dé foodhal voor de buurt worden. We hebben nu twee locaties, bij het start- en eindpunt van de Noord-Zuidlijn. Hoe leuk is dat?'

De verbouwing is afgerond en de foodpartners zijn warmgedraaid. 'We werken met gepassioneerde food-enthousiasten die bij ons op een laagdrempelige manier een eigen bedrijf kunnen beginnen. Ze kunnen niet wachten om de gasten kennis te laten maken met hun culinaire kunsten.'