Restaria Geldrop is nu 43e cafetaria onder vlag 't Bakhuus

Restaria Geldrop is nu 43e cafetaria onder vlag 't Bakhuus
't Bakhuus Olst

't Bakhuus heeft de 43e vestiging geopend. Sinds 1 juli is Restaria Geldrop onderdeel van de franchiseformule, zo laat directeur en eigenaar Andy Shan weten. De ondernemer hoopt eind dit jaar vijftig vestigingen te hebben en uiteindelijk te groeien naar honderd locaties.

Restaria Geldrop huisvest in winkelcentrum Coevering en is meer dan 35 jaar in handen geweest van Jack Willems. Hij vertelt in een artikel in het Eindhovens Dagblad tot verkoop over te zijn gegaan vanwege personeelstekort.

Andy Shan

Andy Shan, eigenaar van de Bakhuus Groep, vertelt dat het aantal vestigingen van ’t Bakhuus door de overname groeit naar 43. De ambitieuze ondernemer koopt bestaande zaken en zoekt daar vervolgens een uitbater bij.

In de meeste gevallen krijgt hij locaties aangeboden of treedt hij in contact met ondernemers van wie hij weet dat ze willen stoppen of op zoek zijn naar opvolgers, zo vertelde hij eerder aan Misset Horeca.

Oplossing voor ondernemers zonder opvolger

Volgens hem is het een zich snel ontwikkelende trend in de fastservicewereld. ‘De branche telt veel relatief oude ondernemers, wier kinderen een toekomst in de horeca in het algemeen of specifiek de cafetaria niet zien zitten’, aldus Shan. ‘Ik kan een oplossing bieden én een ondernemer in mijn netwerk die wel die ambities heeft.’

Financiering

Wie de mogelijkheden heeft, kan de financiering zelf regelen. Hulp inschakelen van Shan is echter een optie. Hij is namelijk niet alleen formule-eigenaar, maar ook financier.

Shan exploiteert zelf de vestiging in Olst, is eigenaar van panden waarin ’t Bakhuus-ondernemers actief zijn en bezit aandelen van een aantal bij de formule aangesloten cafetaria’s.

Groeien naar honderd locaties

’t Bakhuus bestaat vijftien jaar, maar is pas vijf jaar actief als franchiseconcept met inmiddels 43 cafetaria’s in met name de oostelijke kant van het land. Eind dit jaar hoopt Shan vijftig aangesloten cafetaria’s te hebben.

‘Met als ambitie tien nieuwe zaken per jaar hoop ik uiteindelijk uit te komen op honderd locaties. Ik heb er de ondernemers voor en zie ook echt ruimte voor een dergelijk aantal.’