Bij theater- en horecaconcept Scala komen kunst, smaak en vermaak samen

Bij theater- en horecaconcept Scala komen kunst, smaak en vermaak samen

Aan de Amsterdamse Van Hallstraat is Scala geopend, theater- en horecaconcept ineen, waarbij gasten zelf hun ideale avond kunnen samenstellen: kiezen uit een selectie korte voorstellingen, of ontspannen met een cocktail en gerechtjes.

'Met Scala brengen we onze gasten het beste van twee werelden: de geneugten van een gezellige horecabeleving gecombineerd met professionele voorstellingen. Gasten hebben volledige vrijheid om hun eigen avond vorm te geven', vertelt founder Tessa Harmsen over de opening van Scala. De locatie heeft een modern restaurantgedeelte en vier theaterzalen. De zalen bieden ruimte aan vier verschillende voorstellingen per avond. Elke voorstelling duurt 20 minuten en wordt drie keer opgevoerd, zodat gasten genoeg gelegenheid krijgen om elk gewenst optreden te bezoeken. 

Eigentijdse invulling van theaterbezoek

Foto-credits: Margot de Heide
Foto-credits: Margot de Heide

Scala is de vernieuwde en uitgebreidere versie van het populaire TapasTheater, dat de afgelopen jaren furore maakte in Amsterdam-Oost. TapasTheater werd in 2018 opgericht vanwege de groeiende behoefte naar een eigentijds invulling van het theaterbezoek. 

'Ik merkte om mij heen dat vrienden en familie steeds minder naar het theater gingen. Het snelle eten na een drukke werkdag, om vervolgens in een sfeerloze lobby in de rij te staan voor de toilet, bar en de garderobe; het stond ze tegen. Bij ons kunnen gasten zélf bepalen wanneer ze een voorstelling willen bekijken en wanneer ze willen genieten van eten en drinken.'

Inspelen op groeiende behoefte

Dat het concept de afgelopen jaren aansloeg, bleek wel uit de keer op keer volgereserveerde avonden. Daarom was de stap naar een grotere locatie broodnodig. Niet alleen wordt Scala bijna twee zo groot ten opzichte van het oude TapasTheater, ook wordt het food & drinks menu flink uitgebreid. Op de kaart staat een uitgebreide selectie van antipasti, mezze en flammkuchen.

Een plek vol cultuur

Scala presenteert elke avond een mix aan verschillende genres, van cabaret tot toneel en muziek tot dans. Door de diversiteit aan genres en de duur van de voorstellingen is het voor bezoekers interessant om meerdere voorstellingen op één avond te bezoeken.