The Church in Arnhem sluit zich aan bij Quality Lodgings

The Church in Arnhem sluit zich aan bij Quality Lodgings

Boutique hotel The Church in Arnhem heeft zich aangesloten bij Quality Lodgings. Het is de derde onderneming van HIM+ die nu deel uitmaakt van dit samenwerkingsverband van onafhankelijke kwaliteitshotels. The Church is ondergebracht in de voormalige Lutherse kerk in de Gelderse hoofdstad.

Horeca Inspiratie Maatschappij+ (HIM+) is met haar hotels Villa Ruimzicht in Doetinchem en De Wereld in Wageningen al aangesloten bij Quality Lodgings en voegt daar nu de nieuwste aanwinst aan toe.

Boutique hotel in kerk

The Church in Arnhem is een boutique hotel in de voormalige Lutherse kerk. ‘Gasten worden verwelkomd in een betoverende ambiance, waar historische en moderne elementen harmonieus samenkomen’, aldus Quality Lodgings over de meest recente aanwinst.

Bart Leussink en Janiek van de Broeck

De dagelijkse leiding van het hotel is in handen van Bart Leussink en Janiek van den Broeck. Zij vertelden eerder al aan Misset Horeca de ambitie te hebben om ‘met het restaurant, maar zeker ook met het hotel, internationale allure uit te stralen. ‘Daarbij laten wij de gasten met al hun zintuigen bijzondere kwaliteit beleven en oprechte aandacht ervaren’, aldus het ondernemerspaar.

Verleden versterkt door heden

Via een bijna verborgen ingang betreden bezoekers een andere wereld. De oude kerk roept in de ogen van Quality Lodgings een sfeer op die doet denken aan het verleden, maar wordt versterkt door hedendaagse elementen. Zo zijn de muren versierd met meterslange graffiti, een artistieke uiting van een lokale street artist.

Zwevende kamers

Vanuit het restaurant in het middenschip kijk je omhoog naar de acht zwevende gastenkamers. De overige zes kamers bevinden zich in de aangrenzende kosterswoning.

Onafhankelijke hotels Quality Lodgings is inmiddels meer dan twintig jaar de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa. Authentieke gastvrijheid en culinair genieten moeten er één op één samengaan.