Dit zijn de genomineerden voor de Horecava Innovation Awards 2024

Dit zijn de genomineerden voor de Horecava Innovation Awards 2024
De Egg Cheff kan binnen een minuut vers gemaakte roereieren bereiden.

Tijdens de opening van de Horecava op 8 januari worden de Horecava Innovation Awards in 5 categorieën uitgereikt: Equipment & Services, Food & Beverage, Concepts, Interior & Design, Digital, Apps & Social Media en Sustainability. Eén van de categorie-winnaars ontvangt uiteindelijk de overall Horecava Innovation Award 2024.

De jury van de Horecava Innovation Awards 2024 heeft onderstaande producten genomineerd.

Categorie Equipment & Services

Single Cup washer

Met de slimme Single Cup Washer (SCW) van Hobart kun je op een energiezuinige en hygiënische manier één herbruikbare beker wassen. De SCW verbruikt weinig water voor het reinigen van een beker. Door de SUP-wetgeving wordt bring your own gestimuleerd. Met de SCW kunnen ondernemers hun klanten op een een veilige, duurzame en hygiënische manier een (zelf meegebrachte) beker laten hergebruiken.

Automatisch verse roereieren

De Egg Cheff kan binnen een minuut vers gemaakte roereieren bereiden.
De Egg Cheff kan binnen een minuut vers gemaakte roereieren bereiden.

De Egg Cheff kan binnen een minuut vers gemaakte roereieren bereiden, voegt automatisch een vork toe aan de beker en roert en kookt de roereieren. Je kunt zonder tijdverlies verse producten zoals spek, kaas en ui toevoegen. De technologie heeft geen ventilatieopeningen en vereist geen keuken. Het kan door de gast worden bediend en bespaart arbeidskosten. Het bespaart ook verspilling omdat het één portie oplevert, in plaats van liters roerei te verspillen aan een ontbijtbuffet.

Slimme schenkers

Pourify geeft ondernemers en barmedewerkers volledige controle over de barvoorraad, zodat zij zich kunnen concentreren op het perfect inschenken van drankjes, het verminderen van verspilling verminderen, het verhogen van de marge en het motiveren en trainen van medewerkers. Het systeem biedt volledige controle over drankvoorraad, minimaliseert verspilling en maximaliseert winst.

Modulaire warmhoudvitrines

Hot Vario omarmt de grab & go-trend met modulaire warmhoudvitrines en accessoires voor productpresentatie en ergonomisch gebruik. Dankzij zijn unieke warmtegeleiding en efficiënt energieverbruik is Hot Vario een slimme keuze. Van afzonderlijke modules tot complete torenoplossingen past het zich flexibel aan de behoeften aan. Hot Vario heeft een zijn zeer laag energieverbruik en unieke convectiewarmte geleiding.

Categorie: Concepts, Interior & Design

Plantaardige slagerij

De Vegetarische Slager heeft nu een eigen plantaardige slagerij in Rotterdam met een breed assortiment van warme maaltijden tot verse broodjes. Het is niet alleen een plek om het plantaardige vlees te kopen; het is een culinaire belevenis waar expertise en passie centraal staan in de nostalgische slagerij-omgeving van vroeger.

Albron smaakchef

De structurele tekorten op de arbeidsmarkt maken een andere taakverdeling binnen zorginstellingen noodzakelijk. De zorg richt zich op de zorgtaken, de warme maaltijd is een bijkomstigheid waar de expertise van Albron van toegevoegde waarde is. De smaakchef van Albron regelt alles voor de maaltijd, waarbij het uitgangspunt lekker én gezond is. De smaakchef kookt vers - het liefst samen met de bewoners - en heeft aandacht voor de bewoners. Dit sociale hart maakt dat de smaakchef van toegevoegde waarde is voor zorginstellingen.

Categorie: Food & beverage

Snack Bases

Met Snack Bases kun je snel een eigen signature snack bereiden en serveren. Bak in minder dan een minuut en breng ze op smaak zoals je wilt. Gebruik je eigen unieke kruidenmix voor zoete of hartige snacks die glutenvrij, en veganistisch zijn. Met Snacks Bases biedt Santa Maria een innovatie waarmee horecazaken eenvoudig en betaalbaar unieke snacks serveren. Slechts een handvol van de pellets levert een royale portie snacks. Bereken tot 10 keer de kosten en het is nog steeds betaalbaar.

Lactosevrije slagroom

Milram heeft slagroom zonder suiker die is bereid uit 100% verse koemelk, maar lactosevrij is. Met 35% vet heeft deze echte room een hoge opslag, goede stand-stevigheid en blijft het stabiel bij verhitting. Door toevoeging van natuurlijk enzym lactase wordt de lactose omgezet in twee kleinere suikers (glucose en galactose). Mensen met lactose-intolerantie kunnen deze suikers goed verteren.

Duurzame mayonaise

Mayoneur wil met een alternatief voor traditionele verdikkingsmiddelen de mayonaisemarkt verder verduurzamen. Afval van sinaasappels wordt hergebruikt en omgezet in vezels. Deze vezels worden toegevoegd aan de recepturen van Mayoneur waardoor er 2 E-nummers verwijderd zijn uit de recepten. Mayoneur is ei-, lactose- en glutenvrij.

Categorie: Sustainability

Plantaardige smaken en bouillons

Uhhmami, een initiatief van Michelin-chef Frank Lantz, is een veganistisch merk dat van klassieke gerechten plantaardige alternatieven maakt. Door de klassieke componenten van zijn vroegere op vlees gebaseerde gerechten te deconstrueren, kon hij deze smaken opnieuw uitvinden als nieuwe en verbeterde, plantaardige alternatieven met behulp van verse, biologische en dierproefvrije ingrediënten. Uhhmami bestaat uit een assortiment biologische, plantaardige smaakstoffen en bouillons.

Cheffix Wastewear

Door een unieke manier van verven wordt water, energie en hitte hergebruikt. Er worden geen schadelijke stoffen gebruikt, maar enkel biologische materialen. Naast zelfgeproduceerde kleding, biedt Cheffix de mogelijkheid om gebruikte kleding opnieuw te verven. Door de levensduur van grondstoffen en product te verlengen, wordt de hoeveelheid afval verkleint.

The Good Roll

The Good roll, gemaakt van bamboe, is zachter dan gerecycled toiletpapier, duurzamer én verpakt in vrolijke kleurtjes. Deze wikkels kunnen bedrijven inzettten voor marketingdoeleinden. De missie van The Good Roll is simpel: veilige en schone toiletten voor iedereen. Met 50 procent van de nettowinst worden toiletten in Ghana gebouwd. De toiletrollen worden geproduceerd in een Europese B Corp fabriek.

Categorie: Digital, apps & social media

Bestel- en betaalplatform

Met Butlaroo kunnen gasten het menu bekijken, bestellen en betalen met behulp van hun smartphone. Gasten kunnen bestellen via de webapp. De toegevoegde AI-technologie optimaliseert menu’s en stemt het aanbod af op basis van voorkeuren en trends. Het verfijnt suggesties, stimuleert upselling en past zich in realtime aan de vraag aan, waardoor de verkoop toeneemt. Voorspellende analyses minimaliseren verspilling, verlagen de kosten en verbeteren de winstgevendheid.

Vegan Doner Dudes

Virtual Brand Vegan Doner Dudes is een plantaardige bezorgformule van Bright Kitchen. De formule wordt alleen online aangeboden en wordt gehost door bestaande bezorgkeukens, die een deel van hun keuken hiervoor reserveren. Hierdoor zijn investeringen laag en kan er laagdrempelig een bijdrage worden geleverd aan een duurzamer voedselpatroon. Bright Kitchen ondersteunt bezorgondernemers door met hen samen te werken.