Starbucks bereikt magische grens van honderd locaties in Nederland

Starbucks bereikt magische grens van honderd locaties in Nederland

Met de opening van de nieuwste locatie in Capelle aan den IJssel bereikt Starbucks de magische grens van honderd vestigingen in Nederland. De store is gevestigd in winkelcentrum Koperwiek en opent op 20 december 2023 officieel de deuren.

Starbucks Koperwiek in Capelle aan den IJssel zal op de openingsdag van de honderdste locatie in Nederland haar bezoekers feestelijk ontvangen. Voor de eerste 100 bezoekers ligt er namelijk een speciale goodiebag klaar. 

Met een uitstekende WiFi verbinding, voldoende stopcontacten, comfortabele stoelen en een moderne inrichting wil deze locatie geschikt zijn voor iedereen die behoefte heeft aan een plek om te werken of uit te rusten in het centrum van Capelle aan den IJssel. 

Christian Gurria, general manager Starbucks Netherlands: ‘We zijn trots om onze honderdste Starbucks vestiging te kunnen openen in Capelle aan den IJssel. We werken hard aan het creëren van een derde plek voor onze gasten om te ontspannen en verbinden, naast het kantoor en thuis. En we kijken ernaar uit om onze deuren in december te openen.’ 

Net als in elke locatie is ook het team van Starbucks Koperwiek getraind zijn om maar liefst 86.000 verschillende drankcombinaties te bereiden. De nieuwe Starbucks is te vinden in winkelcentrum Koperwiek. Op de dag van de opening zal de eerste koffie om 10:00 geserveerd worden, daarna kunnen gasten maandag tot en met vrijdag vanaf 07:30 en op zaterdag en zondag vanaf 08:00 terecht. Van maandag t/m donderdag en in het weekend lopen de openingstijden tot 19:00, de Starbucks vestiging op vrijdag tot 22:00 geopend. 

Starbucks in Nederland

De geschiedenis van Starbucks gaat terug tot 1971, toen in het Amerikaanse Seattle de eerste Starbucks Coffeeshop begon als koffiebrander en -winkel. Ter plekke koffie drinken kon nog niet. Pas in de jaren '80, toen Howard Schultz aan boord kwam, ging Starbucks ook koffie bereiden en serveren. Daarvoor gingen de toenmalige eigenaren in de leer bij de in Nederland geboren Amerikaanse koffiepionier Alfred Peet.

Eind jaren '90 werd de stap naar Europa gezet. Al sinds 2002 is Starbucks aanwezig in Nederland, met het Europese hoofdkantoor en een koffiebranderij in Amsterdam. Toch duurde het tot 2007 voor de eerste Starbuckskoffie in ons land werd geserveerd, toen een eerste openbare store werd geopend achter de douane op Schiphol. En nu, zestien jaar later, staat de teller op honderd locaties in heel Nederland.