Andaz Amsterdam op de schop: begin 2024 opent 'barstro' Prins & Aap

Andaz Amsterdam op de schop: begin 2024 opent 'barstro' Prins & Aap

Designhotel Andaz Amsterdam Prinsengracht staat aan de vooravond van een flinke veranderen, waarbij de horeca en openbare ruimten in het hotel een make-over krijgen. Als onderdeel van die opfrisbeurt sluit het huidige restaurant Bluespoon en opent in maart 2024 barstro Prins & Aap, een laagdrempelige bar en Nederlandse bistro waar cocktails en de stad centraal staan.

In barstro Prins & Aap draait het straks allemaal om cocktails, Dutch design en het ontmoeten van nieuwe mensen. Desgewenst met een lekker hapje erbij. Het cocktailmenu is gecreëerd door het barteam onder leiding van de internationale topbartender Nikos Bakoulis. Die cocktails komen zowel uit de shaker als uit de geavanceerde cocktailtap. 

Het interieur van Prins & Aap ademt Dutch design, met veel verwijzingen naar de Gouden Eeuw en de stad Amsterdam. Alles met een knipoog, waardoor Prins & Aap een speels karakter heeft.

Prins & Aap 

Over de herkomst van de naam barstro Prins & Aap. Prins verwijst naar de locatie aan de Prinsengracht, Aap is de afkorting van Andaz Amsterdam Prinsengracht. Ook benadrukt Aap het ondeugende karakter van de barstro. Zo is Prins & Aap niet vies van wat geëxperimenteer en liet het portretten uit de Gouden Eeuw creëren door AI. De chefs van Prins & Aap werken graag samen met Amsterdamse en Nederlandse leveranciers om het lokale karakter van de barstro te benadrukken.

Gozde Eren, Cluster General Manager van Andaz Amsterdam Prinsengracht: ‘Met Prins & Aap eren we de rijke cultuur en het erfgoed van Amsterdam en Nederland. Dat benadrukken we in het verfijnde interieur, de levendigheid die verbinding mogelijk maakt, in onze cocktails en onze gerechten. De barstro viert de geest van de stad en is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die door onze deuren loopt.’ 

Andaz Amsterdam Prinsengracht is gevestigd in een voormalige openbare bibliotheek van Amsterdam. Alle 122 kamers, waaronder vijf suites, hebben een opvallende Dutch design geïnspireerd interieur en een schilderachtig uitzicht op de grachten, de tuin of de indrukwekkende atriumlobby met observatoriumthema. Het hotel valt onder de Hyatt-familie.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.