Grote verschillen tussen bierprijzen tijdens carnaval: horeca in Oeteldonk goed voor 18 miljoen euro omzet

Grote verschillen tussen bierprijzen tijdens carnaval: horeca in Oeteldonk goed voor 18 miljoen euro omzet

Meer dan de helft van de horecaondernemers in Brabant lijkt de bierprijzen te gaan verhogen tijdens carnaval, ten opzichte van een jaar eerder. Op de Eindhovense Markt gaat een beker bier 3,80 euro kosten.

Met carnaval in aantocht doken verschillende regionale media in de cijfers en de lokale bierprijzen. Een aantal zaken sprong in het oog. Volgens Omroep Brabant gaan carnavalsvierders in meer dan de helft van de Brabantse gemeentes méér betalen voor pils ten opzichte van een jaar eerder.

'30 van de 55 kroegen of café geven aan hun prijs omhoog te gooien, vanwege de stijgende productieprijzen. Eindhoven is de hoogste stijger met 75 cent extra per biertje (uitgaande van een prijs van 3 euro, red.). Boxtel en Moerdijk delen de tweede plaats met een stijging van veertig cent', zo concludeert de omroep na een rondgang.

Er blijken, vanzelfsprekend, ook grote verschillen te zijn tussen dorp en stad. In de gemeente Cranendonck kost een biertje bijvoorbeeld twee euro, terwijl de prijzen in bijvoorbeeld Den Bosch liggen op 3,50 euro. Op de Markt in Eindhoven wordt er voor een pilsje 3,80 euro gevraagd. In de twee grootste Brabantse steden worden ook veel carnavalsvierders van buiten de stad verwacht. De gemiddelde prijzen per gemeente zijn op deze kaart te vinden.

'Horeca in Oeteldonk: goed voor 18 miljoen euro'

Het Brabants Dagblad meldt dat er in Oeteldonk ('s-Hertogenbosch) meer dan 25 miljoen euro wordt uitgegeven tijdens de vijf carnavalsdagen. De krant beroept zich op cijfers van het CBS en eigen onderzoek.

'Van vrijdag tot en met dinsdag zijn maar liefst 400.000 mensen feest aan het vieren in Oeteldonk', schrijft het medium. 'Die geven het meeste geld uit aan drank: gemiddeld 31 euro per dag, waarvan 75 procent aan bier. Met eten erbij verdient de Bossche horeca 18 miljoen euro aan het carnaval.'