Man Met Bril Koffie opent pop-upbar met alleen maar decafé koffie: 'Vraag neemt toe'

Man Met Bril Koffie opent pop-upbar met alleen maar decafé koffie: 'Vraag neemt toe'
Foto: Michèle Margot

De opening was bewust op 1 april. Maar van een grap is beslist geen sprake. Koffiebar Man met Bril Koffie heeft een tijdelijk decafé koffiezaakje geopend op de Pannekoekstraat in Rotterdam. Tot zondag worden er cafeïnevrije koffie en alcoholvrije koffiecocktails geschonken.

Jacko van Dijke en Nine van Grondelle runnen pop-upbar Café Decafe, met alleen maar decaf koffie op de kaart. Het initiatief komt echter van Paul Sharo van Man met Bril Koffie. De ‘grote baas’ is momenteel druk met de opening van het Man Met Bril Koffiehotel in Rotterdam.

Cafeïnevrije koffie

Jacko schiet in de lach als we hem vragen of 1 april expres is gekozen als openingsdatum. ‘Dat trok de aandacht. Dus ja, daar is over nagedacht.’ Het koffietentje met uitsluitend cafeïnevrije koffie wordt sinds de opening goed bezocht.

‘Eerst door mensen die het niet konden geloven, maar nu ook door gasten die ’s morgens al zin hebben in een alcoholvrije koffiecocktail’, constateert een tevreden Jacko. Dus ook vandaag is het nog altijd gezellig druk in de zaak. Zondag 7 april sluit de koffiebar definitief de deuren.

Foto: Michèle Margot
Foto: Michèle Margot

De bar is gevestigd in wat eens een showroom van The Good People was. De koffiebar bestaat uit blauwe kratten met daarop Team Decaf. Het reclamebord voor de deur leest ‘everythng you love without the stuff you like’. In de winkel zijn ook t-shirts en andere merchandise te koop.

De pop-up is echter meer dan een reclamestunt. De koffiebrouwers van Man met Bril constateren een trend in koffieland: ‘We merken dat we steeds meer vraag krijgen van onze wholesale klanten en dat we steeds meer decafé wegzetten’, zegt Jacko. ‘Ook zien we dat we bij ons in de zaak steeds meer mensen opzoek zijn naar kwalitatief goed gedecafeïneerde koffies. Dus dachten we: 1 plus 1 is 2: we openen Café Decafe.’

Tot slot nog een aanrader van Jacko: ‘Wij hebben een Ethiopiër, de Shakisso. Die zit iets hoger in de zuren en dat vind ik superlekker. Je zou het verschil niet proeven als je het niet wist dat het cafeïnevrije koffie was.’

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.