Recordbedrag opgehaald bij 24H Chefs: 'Onwijs bedankt iedereen!'

Recordbedrag opgehaald bij 24H Chefs: 'Onwijs bedankt iedereen!'
Tjitze van der Dam, initiatiefnemer van 24H Chefs (Krijn van der Lugt)

De 24-uur durende kookmarathon 24H Chefs heeft dit jaar een recordbedrag opgeleverd van maar liefst €195.000,-. Het goede doel was ook dit jaar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

24H Chefs in Kasteel Kerckebosch

Het jaarlijks terugkerende evenement van initiatiefnemer Tjitze van der Dam was opnieuw een groot succes. In totaal kookten er 24 topchefs belangeloos mee voor het goede doel, dit keer was Kasteel Kerckebosch in Zeist het decor.

Het event, waar gasten een ticket konden kopen voor een zesgangenmenu, was nagenoeg uitverkocht. Een veiling, een loterij, een live radio-uitzending en een gastromarkt die werd georganiseerd door Gault&Millau zorgden ervoor dat de teller verder opliep. Het totaalbedrag van 195.000 euro werd kort na de benefietmarathon bekendgemaakt.

Hulp van 40 studenten

Het Horeca & Toerisme College uit Nieuwegein was met ruim 40 studenten en begeleiding een van de raderen waarop het event die dag en nacht draaide. 'Eigenlijk was vrij snel na een oproep onder studenten en medewerkers de planning rond', vertelt Suzanne Staal, directeur Horeca & Toerisme College, met enige trots. 'Onze studenten waren écht gemotiveerd om een bijdrage te mogen leveren aan dit event. Dat zij daarbij zij aan zij konden staan met de allerbesten uit hun vak, is natuurlijk niet onbelangrijk.'

Dat de studenten ook nog eens uit alle verschillende opleidingen, leeftijden en niveaus kwamen, maakte het nog mooier. 'Zo liepen er studenten van de opleidingen Kok en Gastheer/Gastvrouw tot Manager/Ondernemer Horeca, Facilitair Manager en Event Manager. Er waren zelfs een paar studenten van onze volwassenenopleidingen bij.' Hans van Triest, directeur van Kasteel Kerckebosch, onderstreept dit: 'Geweldig dat het jong talent zich zo inzet voor dit mooie doel. Samen met deze studenten maakten we er een groot succes van.'

'We hebben dit samen gedaan'

Aan het eind van de culinaire estafette waren bijna 3000 gerechten uitgeserveerd en hadden 500 gasten genoten van de gerechten van de topchefs.

Op de socials spreekt de organisatie haar dankbaarheid uit. 'Onwijs bedankt aan alle chefs, gasten, partners, sponsoren, ambassadeurs, vrijwilligers, de gastvrijheid van Kasteel Kerckebosch en iedereen die heeft bijgedragen aan 24H Chefs. Samen met hen hebben we dit mogelijk gemaakt', zo liet de organisatie in een eerste reactie weten.