Terras Top 100 2024 nr. 52: Westkop, Rotterdam

Terras Top 100 2024 nr. 52: Westkop, Rotterdam

Westkop biedt uitzicht op zowel de spiegelkop van het Depot Boijmans Van Beuningen museum als het Erasmus MC. Het meubilair, bestaande uit houten tafels, stoelen en banken, straalt een casual en eenvoudige sfeer uit. Een kussentje op de banken zou echter het zitcomfort verbeteren. Het relaxte terras, met achtergrondmuziek, kenmerkt zich door gekleurde parasols, en tafels voorzien van uniforme bierviltjes en rode kaarsen.

De bediening neemt de tijd om bestellingen op te nemen en zorgt ervoor dat gasten zich welkom voelen. Het jurylid bestelt een Ginger Beer maar kent het merk ‘Super Soda’ niet. De medewerker maakt indruk: hij biedt aan om het drankje te ruilen als het niet in de smaak valt. Halverwege informeert dezelfde medewerker naar het biertje en brengt de bestelde bitterballen.

Hoewel het even duurt voordat een medewerker komt, maakt het terras een goede indruk. Alles ziet er keurig uit en de medewerkers zijn vriendelijk. Het is echter jammer dat er weinig aan upselling of bijverkoop wordt gedaan. Actievere verkoop en kleine aanpassingen kunnen dit terras naar een nog hoger niveau tillen.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.