Sinds 1 mei verwelkomen zij hun gasten in Bistro de Koetsier aan de Eindhovenseweg 41 in Boxtel. Een nieuwe naam, maar met dezelfde liefde voor gastronomie en gastvrijheid. Geen concept, maar alles wat je van een echte bistro mag verwachten.
Meer ruimte voor spontaniteit
Martijn (sommelier) en Ayesta (chef), hebben in de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd. De noteringen in de Michelin Gids, Lekker500 en de 13 Gault&Millau-punten blijven een bron van trots én motivatie. Tegelijkertijd groeit de wens om toegankelijker te zijn. Om meer ruimte te geven aan spontaniteit, sfeer en ontmoeting.
'We willen een plek zijn waar je net zo goed terechtkunt voor een mooi glas rosé met een gerecht van onze biteskaart als voor een uitgebreid diner met meerdere gangen. Waar je op je gemak binnenloopt voor de lunch, of samenkomt voor een avond met goed eten, goede wijnen en fijne gesprekken.'
Zoals velen al weten, staat Martijn bekend om zijn smaak als het gaat om wijn en weet hij altijd iets bijzonders aan te bieden, ook met sympathieke prijsvoering.
Toegankelijk, eigentijds en nog steeds bijzonder
Bij Bistro de Koetsier blijft de verfijning, maar met een informelere uitstraling. Geen kostuums meer in de bediening, wat minder amuses, kleine aanpassingen aan het interieur en een levendiger terras. De sfeer wordt losser en gezelliger, zonder in te leveren op kwaliteit of vakmanschap.

'Het mag allemaal net wat spontaner. We maken het nét even makkelijker om even aan te schuiven, ook als je geen uren de tijd hebt. Tegelijkertijd blijft ons 4- of 5-gangen verrassingsmenu gewoon op de kaart staan, voor wie daar wél voor komt.'
Een plek voor Boxtel én daarbuiten
De afgelopen jaren kwamen gasten vooral van buiten Boxtel. Daar zijn Martijn en Ayesta dankbaar voor, maar juist nu willen ze ook voor de Boxtelaar een vaste waarde worden.
'Deze plek verdient het om te bruisen. De oude herberg, ons prachtige terras, de energie van onze gasten – we willen dat het leeft. Dat je je welkom voelt, of je nu hier om de hoek woont of van verder komt.'