Restaurant Salut opent een jaar na de opening van Bisous. In minder dan een jaar werd Bisous, dat opende in mei 2024, een succes nummer in Amsterdam. De knalrode zaak met een knipoog naar St. Tropez en het iconische Le Garage, met het onderscheidende interieur van de hand van het Belgische design studio J.P. De Meyer & Co, combineert de Franse keuken met gepast entertainment.
Samen met hun restaurantmanager Joris Keizer openden eigenaren Bas Noorman en Lowie Jansen begin juli restaurant Salut, hun tweede zaak in het voormalige pand van The Thrill Grill aan de Gerard Doustraat midden in de Amsterdamse Pijp.
Met een succesvolle crowdfunding campagne haalden de ondernemers in totaal €200.000 met een kleine 200 deelnemers. De looptijd van de lening is 48 maanden en de rente vergoeding 8%.
All day menu

Restaurant Salut is een Frans getint all-day restaurant. Van ontbijt tot late night cocktails met een keukensignatuur zoals bij Bisous: klassiek Frans met een Vlaams accent en seizoensproducten uit Zeeland en de Noordzee vanuit de achtergrond van Jansen’s familierestaurant Auberge des Moules in Philippine.
Kleurrijk interieur
De zaak is ontworpen door Jean-Philippe Demeyer, die ook het interieur van Bisous voor zijn rekening nam, en heeft een uitgesproken glamoureus en kleurrijk design. Andres dan bij Bisous waar de hoofdkleur ‘rood’ is, speelt bij Salut ‘geel’ de hoofdrol. Het interieur heeft leuke knipoogjes naar de Parijse grandeur. Salut is maandag en dinsdag gesloten en verder alle dagen open van ontbijt tot de late avond.