Ook de (vervolg)-opleiding tot ijsspecialist is al bijna volgeboekt. ‘Na de feestdagen is daar nog wat ruimte in de tweede groep van twaalf die we gaan opleiden.’ Volgens Vos is het succes onder meer te danken aan de verbreding van de cursussen. Zo is er meer aandacht voor ijsdesserts en patisserie in combinatie met ijs. ‘We krijgen hierdoor bijvoorbeeld meer cursisten uit de bakkerij en horeca. Ik schat dat dit nu zo’n twintig procent is.’ Bovendien wordt een cursusdag aan de bereiding van softijs besteed. ‘Ook ambachtelijk ijsbereiders kunnen daar geld mee verdienen. Die kunnen zich onderscheiden met een zelfbereide ijsmix.’
Ook is er belangstelling van onze zuiderburen, vertelt Vos. ‘Verleden jaar hebben we twee Belgen opgeleid. Ook dit jaar doen er weer mee. In België is geen specifieke opleiding buiten het reguliere dagonderwijs.’ Vos benadrukt dat niets mogelijk is zonder partners/sponsors. ‘We hebben er vier nieuwe bij, waaronder weer een grossier gespecialiseerd in softijs.’ De partners dragen niet alleen financieel bij, vertelt Vos. ‘Zij doen veel marketing voor ons. Bovendien hebben ze veel kennis die ze met ons delen.’