Voedingscentrum past hygiënecode voor voedingsverzorging aan

Het Voedingscentrum heeft de hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen aangepast. De aanpassingen zijn te vinden op de site van het Voedingscentrum.Vanaf 1 juli 2004 gaat de VWA/Keuringsdienst van Waren controleren volgens de nieuwe aanpassingen.

De belangrijkste aanpassingen zijn:

Ontkoppeld koken: Bewaartemperatuur en bewaartermijn en Regenereertemperatuur.

Vrijstelling gekoeld bewaren: Registratie op zorgafdeling mag vervangen worden door een instructie, maar producten waarop de producent een bewaartemperatuur en houdbaarheidstermijn aangeeft, vallen niet onder deze vrijstelling. Het Voedingscentrum en de brancheorganisatie Veneca hebben een aanpassing van de Warenwetregeling ‘Vrijstelling gekoeld bewaren in kantines en restaurants’ aangevraagd bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), zodat deze producten er in de toekomst wel onder mogen vallen.

Verantwoordelijkheid instelling en bezoek ten aanzien van meegebrachte etenswaren.

Temperatuur frituurvet/olie bij het frituren van aardappelproducten.

Zacht gekookte en spiegeleieren.

Microbiologische richtwaarden.