Nieuwe alliantie van chefs in Nederland

Nieuwe alliantie van chefs in Nederland

Nederland is een nieuwe alliantie van chefs rijker. Tot nu toe zijn vier chefs aangesloten bij de Alliantie van Slow Food Chefs. De vier restaurants zijn gevestigd in de randstad, initiatiefnemers hopen op uitbreiding in de rest van Nederland.

Restaurants die bij de nieuwe alliantie zijn aangesloten zijn: Restaurant Merkelbach van chef Geert Burema, Toscanini, Pianetta Terra en Al Bacaro, alle vier uit Amsterdam.

Geert Burema, chef van Restaurant Merkelbach zet als lid van de Alliantie minimaal drie Slow Food producten op de kaart. Dit zijn bijzondere, lokale producten, zoals het Chaams hoen. ‘Op de kaart vermelden we ook waar de producten vandaan komen en wie de producenten zijn, zegt chef Geert Burema.

Joris Lohman – Voorzitter van de Youth Food Movement, de jongerenorganisatie van Slow Food – hoopt dat de club van chefs snel wat groter wordt. ‘Steeds meer restaurants zijn met slow food en in het verlangde daarvan met duurzaamheid bezig. Een trend kun je het bijna niet meer noemen. Het is groter.’