Gulle Waard Puurste Restaurant 2014

Gulle Waard Puurste Restaurant 2014

Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk is verkozen tot Puurste Restaurant van Nederland 2014. De Gulle Waard liet Restaurant Dwars in Amsterdam en Pollevie in Den Bosch achter zich.

Gasterij de Gulle Waard uit Winterswijk volgt De Veldkeuken uit Culemborg op als Puurste Restaurant van Nederland. Eigenaren van De Gulle Waard, Nel en Henk Schellekens, kopen al vele jaren zoveel mogelijk ingrediënten in bij lokale en regionale leveranciers in de Achterhoek. Bijvoorbeeld  Helder Varken, die ze van kop tot staart verwerken, en Kemper Kip. Ook voor een vegetarisch Puur Menu ben je bij De Gulle Waard aan het goede adres.

Chef-kok Nel Schellekens vindt het een uitdaging om te koken met bijzondere peulvruchten, vergeten groenten en ze versiert de borden graag met bloemen. Ook weet ze op inspirerende wijze het verhaal achter de producten over te brengen op haar gasten.

Jurylid Martine Zuil – hoofdredacteur van Misset Horeca - over De Gulle Waard: 'Alles is puur bij De Gulle Waard. Niet alleen de prachtige producten op het bord en in het glas, maar ook de oprechte liefde voor het vak en de aandacht voor de gasten. De Gulle Waard is pure passie voor alles wat het leven mooi maakt'.

De jury bestaat verder uit Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious en Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw. Het 'Puurste Restaurant van Nederland' is een initiatief van Puur! uit eten en wordt ondersteund door Oxfam Novib en ASN Bank.