Koen van der Plas Talentvol Sommelier GaultMillau 2014

Koen van der Plas Talentvol Sommelier GaultMillau 2014

Koen van der Plas van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen is verkozen tot Talentvol Sommelier GaultMillau 2014. Van der Plas ontving de bijbehorende award maandag 28 oktober tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam RAI.

Vijf talentvolle sommeliers waren door GaultMillau genomineerd voor de award voor 2014. In Amsterdam werd Koen van der Plas van tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen tot winnaar benoemd.

Inter Scaldes

Volgens de culinaire gids maakt Van der Plas een supersnelle ontwikkeling door. 'Sinds enkele maanden is hij de hoofdsommelier van Inter Scaldes. Al rap bleek dat hij zich goed kon vinden in de gerechten en de filosofie van zijn chef', zo staat te lezen in het juryrapport.

Eigenwijs en leergierig

Van der Plas, die binnenkort slaagt voor zijn vinologenopleiding, kan volgens GaultMillau 'soms behoorlijk eigenwijs zijn, maar straalt hij een enorme leergierigheid uit, eet hij graag in de allerbeste restaurants en breidt hij zijn wijnkennis ook theoretisch uit.'

Wijnkaart

Over de wijnkaart van Van der Plas schrijft de culinaire gids: 'Die leest als een actueel overzicht van trends en ontwikkelingen. Een wijn mag van hem graag wat eigenzinnigheid of een opvallend gek elementje hebben, maar zonde dat hij de klassieke gebieden uit het oog verliest.'

Vijf genomineerden

Behalve Van der Plas waren ook Woudt Stroo (Chapeau!, Bloemendaal), Sjors Hamers (Rozemarijn, Maastricht), Ruben Kwakman (Cordial, Oss) en Sjuul Klinkert (Da Vinci, Maasbracht) genomineerd.

Showcase

De vijf genomineerden namen onder andere deel aan een showcase, die maandag 7 oktober plaatsvond tijdens het Proefschrift Wijnconcours in NH Barbizon Palace in Amsterdam.

Jury

Daar werden zij beoordeeld door Jos van Hunen (Bridges, Amsterdam), Harrie Baas (Amarone, Rotterdam), Edger Groeneveld (Het Koetshuis, Bennekom), Jacqueline van Liere ('t Schulten Hues, Zutphen) en Mike Dooms (De Kromme Watergang, Hoofdplaat).

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.