Élevé neemt ster van Frouckje State mee naar Leeuwarden

Élevé neemt ster van Frouckje State mee naar Leeuwarden

Thom van der Heide van voorheen Frouckje State in Rijperkerk behoudt zijn ster op de nieuwe locatie. Frouckje State maakte afgelopen zomer een nieuwe start op de bovenste etage van het WTC Hotel in Leeuwarden onder de naam Élevé. De locatie in Rijperkerk is gesloten.

Élevé is op maandag 25 november in Maastricht bekroond met een Michelinster. 'Op onze nieuwe locatie is het product weliswaar hetzelfde, de brigade is hetzelfde, maar voor mij was het daarom nog niet vanzelfsprekend dat we de ster zouden behouden. Ik ben hier echt heel blij mee,' aldus Thom van der Heide tegen Misset Horeca kort na de gidspresentatie in Maastricht.

Thom van der Heide zat naar eigen zeggen 'erg gespannen' in de zaal van het Theater aan het Vrijthof. 'Michelin heeft haar eigen oordeel. Dat kun je niet voorspellen. Wel hopen.' Van der Heide noemt de ster van Eleve mooi voor Friesland. En natuurlijk een terechte derde ster voor Jacob Jan Boerma van De Leest. Dat vind ik echt geweldig.'

Thom van der Heide, voormalig eigenaar van Frouckje State, is nu in dienst van Élevé als gastheer. Gilbert van der Heide (geen familie van) heeft nog steeds de leiding over de keuken in Leeuwarden, zoals dat ook in Rijperker het geval was.

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren 2014
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014