Reacties op stoppen Oud Sluis van Brevet, Vinke, Geurds en Michel Herman

Reacties op stoppen Oud Sluis van Brevet, Vinke, Geurds en Michel Herman

Jannis Brevet, Edwin Vinke, François Geurds en Paul van Staveren reageren verrast en ietwat geschrokken op het nieuws dat Sergio Herman eind dit jaar de deuren van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis sluit. Alle vier hopen ze dat de culinaire kunsten van Herman niet verloren gaan. 'Dat zal niet gebeuren dankzij Pure C en La Chapelle,' aldus Brevet. Vinke hoopt dat er snel weer iemand opstaat van het kaliber van Sergio Herman. Lees hier de reacties.

Jannis Brevet – InterScaldes**

Jannis Brevet van het Zeeuwse tweesterrenrestaurant InterScaldes: 'Sergio Herman roept het natuurlijk al wat langer, maar als hij dit besluit neemt, zal het ongetwijfeld zeer weloverwogen zijn. Hij heeft goede adviseurs om zich heen en weet prima wat hij doet.' Brevet was verrast door het nieuws, maar maakt zich geen zorgen over het voortbestaan van de culinaire kunsten van Herman. 'Z'n kooktalent zal niet verloren gaan, dankzij Pure C en La Chapelle. En wellicht dat hij op Ibiza gaat beginnen nu?' Het zal voor Brevet lastig worden voor 22 december nog bij zijn collega in Sluis op bezoek te gaan: 'Het restaurant zal ongetwijfeld vol zitten tot die tijd, maar daarnaast heeft hij dezelfde sluitingstijden, maandag en dinsdag, dus dat wordt lastig. Maar ik wens hem alle succes.'

Michel Herman – gastheer Oud Sluis***

Broer Michel Herman, gastheer van Oud Sluis, wil niet al te veel kwijt over het bericht dat eerder vandaag de wereld in kwam. 'We willen ons de komende tijd nog gewoon op het restaurant richten. We hebben ook afgesproken niet teveel met pers te spreken, alles staat op onze website.' Volgens Michel reageerde het personeel gisteren ondanks de mededeling positief. Voor de meesten zijn ook al contouren zichtbaar voor na 22 december.

Edwin Vinke – De Kromme Watergang**

Vanaf zijn vakantieadres in Spanje reageert tweesterrenchef Edwin Vinke teleurgesteld: 'Doodzonde natuurlijk. Het speelt al wat langer, maar dat het nu daadwerkelijk zo ver is, is natuurlijk heel erg jammer.' Het sluiten van de deuren van Oud Sluis is volgens Vinke, die zelf 25 kilometer verderop zit, een groot verlies voor de regio. 'Sergio heeft Zeeuws-Vlaanderen culinair op de kaart gezet. Maar goed, het is een verlies voor de Nederlandse horeca in z'n geheel.' Het feit dat Nederland het aantal driesterrenrestaurants gehalveerd ziet, doet de Zeeuwse chef-kok minder: 'Je moet je afvragen of dat het belangrijkste is. Waar het om gaat is dat er weer iemand opstaat van het kaliber van Sergio Herman.'

François Geurds – Ivy*

François Geurds, chefkok van –nu nog– Ivy in Rotterdam zegt geschrokken te zijn van het nieuws. Ook denkt hij meteen aan de gevolgen voor het pand van Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. 'Die zaak is onbetaalbaar. De naam Sergio is veel geld waard, ik ben heel benieuwd wie zich daaraan gaat wagen. Ik niet in ieder geval.' Ook is Geurds benieuwd wat Michelin gaat doen. 'Er is veel gebeurd dit jaar, met Hans (van Wolde, red.) en Ron (Blaauw, red.) die hun zaak aanpasten en nu Sergio. De weg ligt nu open voor nieuwe chefs.'

Paul van Staveren – Sonoy*

'Het is een triest moment wat mij betreft, zeker als je nagaat dat het aantal 3-sterrenrestaurants in Nederland nu halveert,' zegt Paul van Staveren van Sonoy in Emmeloord desgevraagd tegen MissetHoreca.nl. Ik ga zeker nog proberen om er een tafeltje te reserveren, maar ik besef dat het moeilijk zal worden. Aan de andere kant is het natuurlijk zo dat zijn handtekening nog wel terug te vinden zal zijn bij Pure C en La Chapelle, dus dat hoeven we niet te missen voorlopig.'