GaultMillau nomineert vijf talentvolle sommeliers

GaultMillau nomineert vijf talentvolle sommeliers

Woudt Stroo (Chapeau!, Bloemendaal), Sjors Hamers (Rozemarijn, Maastricht), Ruben Kwakman (Cordial, Oss), Sjuul Klinkert (Da Vinci, Maasbracht) en Koen van der Plas (Inter Scaldes, Kruiningen) zijn door GaultMillau genomineerd voor de award Talentvol Sommelier.

De vijf ‘talentvolle sommeliers’ presenteren zich maandag 7 oktober in NH-hotel Barbizon Palace tijdens de jaarlijkse showcase aan de vakjury.

Beoordeeld door vakjury

Die jury bestaat uit Roy Pelgrim van Cordial in Oss (17 punten GaultMillau), Edger Groeneveld van Het Koetshuis in Bennekom (16), Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu in Amsterdam (17,5), Jacqueline van Liere van ’t Schulten Hues in Zutphen (16) en Mike Dooms van De Kromme Watergang.

Gidspresentatie

De beoordeling van de jury is medebepalend voor de keuze voor een winnaar. Deze ‘Talentvol Sommelier’ wordt bekendgemaakt tijdens de presentatie van de nieuwe gids, maandag 28 oktober in Amsterdam RAI.

Belofte van het Jaar

GaultMillau reikt ook awards uit aan talentvolle horecamedewerkers in de categorieën Belofte van het Jaar en Talentvol Gastheer/Gastvrouw van het Jaar.

Ook deze kandidaten presenteren zich tijdens de showcase op 7 oktober. Wie deze genomineerden zijn, is nog niet bekend.