Dick Wildeman krijgt Bredase bierprijs

Dick Wildeman krijgt Bredase bierprijs

Dick Wildeman, columnist van Misset Horeca, heeft het 'Vierde Hoefijzer' ontvangen. Dit omdat hij zich jarenlang bijzonder ingezet heeft voor Breda en de Bredase biercultuur. De prijs werd uitgereikt in café De Beyerd, dat een eigen brouwerij in huis heeft waar speciaalbier Drie Hoefijzers Klassiek in licentie wordt gebrouwen.

Dick Wildeman heeft de Bredase bierbrouwerij De Drie Hoefijzers (anno 1628) en haar bieren altijd gepromoot op presentaties en in de vakbladen. Ook zorgde hij ervoor dat het amberkleurige hoge gistingsbier Drie Hoefijzers Klassiek onder de aandacht kwam van de Alliante van Biertapperijen.

Zo maakte hij zich meteen al populair bij de 35 aangesloten cafés. 'Dick was zelf in die tijd een echte pilsdrinker die al wel over speciaalbier wilde praten, maar niet drinken', memoreerde Mikel de Jongh, uitbater van café De Beyerd tijdens de uitreiking.

Rondje bier

'Maar dat veranderde door zijn vele bieractiviteiten in de loop der jaren, waaronder coördinator van de nationale biertapwedstrijden, voorzitter van meer dan 100 rondjes bier in het vakblad Misset Horeca en jurylid van de Café Top 100 van Misset Horeca.'

Ook staat Dick Wildeman bekend als ‘Mister Horeca’. Vorig jaar werd hij Ridder van de Roerstok der Belgische brouwers. 'Een aantal bierpalmares om trots op te zijn', aldus Mikel de Jongh. 'Drie Hoefijzers is er eigenlijk één te weinig. Dus ‘Het Vierde Hoefijzer’ moet het verhaal compleet maken.'

Zelf kwam Dick Wildeman in 1968 in dienst van bierbrouwerij De Drie Hoefijzers. Kort daarna werd de brouwerij overgenomen door Allied Breweries uit Engeland die de naam van het bier veranderde in Skol International. In 1986 werd nog één keer bier met de naam Drie Hoefijzers gebrouwen en in Nederland op de markt gebracht. Tegenwoordig wordt het Drie Hoefijzers Klassiek dus gebrouwen in De Beyerd.