Dé smaak van 2012: boterbabbelaar

Dé smaak van 2012: boterbabbelaar

Het ambachtelijke ijsseizoen is woensdag officieel geopend bij Nelis' IJssalon in Weesp met de presentatie van het trendrapport ijs. Ook werd de smaak ...

De trends die uit het rapport van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) naar voren komen zijn ‘puur-isme’ (het gebruik van pure en eerlijke ingrediënten), ‘regio-inside’ (het gebruik van verse streekproducten), ‘ice with a bite’ (stukken fruit, noten, koekjes en chocola) en ‘grote-mensen-smaken’ als kreeftenijs en balsamico-ijs.

De smaak van 2012, boterbabbelaar ijs, sluit volgens het rapport prima aan bij bovenstaande trends. Het ijs is onderdeel van een aantal Oud-Hollandse smaken waarvan de verwachting is dat ze komend seizoen weer goed verkocht zullen worden, zoals kaneelkussentjesijs, speculaasijs, kandij-ijs en stroopwafelijs. Wat absoluut niet meer kan deze zomer zijn gekunstelde smaken als mojito-ijs en smurfenijs.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.