Kuppens Management
Je kunt als ondernemer nog zo je best doen, maar je personeel maakt je zaak. Hoe stuur je je medewerkers aan? We vroegen het aan Frank Roks en opleider Michel Moolenaar.
IJs lijkt alsmaar populairder te worden in Nederland. Zowel softijs als schepijs vinden gretig aftrek. Hoe kun je daar als ondernemer het beste van profiteren en welke keuzes maak je? Hier volgt alles wat je moet weten over ijsverkoop in cafetaria's en ijssalons.
De grote ijsmerken zijn er volop mee bezig: vegan ice cream. Ben & Jerry's, maar ook Magnums en Cornetto's kun je nu ook in een 'dairy free'-variant kopen. Bij Ikea tap je sinds april je vegan softijsje. De supermarkten pionieren volop met vegan ijs in het vriesschap. Is vegan ijs een hype of is het toekomstbestendig?
Op de eerste zonnige dagen van het jaar begint het bij elke Nederlander te kriebelen. Het terras lonkt weer! Hoe stel je als cafetaria-ondernemer je terras samen, zodat jouw stek als eerste is gevuld? En kies je voor bediening of self service? Hier volgen tien aandachtspunten voor het perfecte cafetariaterras.
De verkoop van ijstoppings voor softijs neemt de afgelopen kent een explosieve stijging. Soms wel met 30 procent per jaar (oké, 2020 laten we even voor wat het is). De kleine margetoppertjes voegen écht wat toe. Daarom 11 tips om je toppingverkoop een boost te geven.
In deze voor veel horecaondernemers pittige tijd kunnen we allemaal wel wat positiviteit gebruiken. Ook medewerkers die een tandje bijzetten, verdienen een opsteker. Daarom zetten we regelmatig een fastservicemedewerker in de spotlights. Deze keer thumbsup voor: Denise Hogeboom
In deze voor veel horecaondernemers pittige tijd kunnen we allemaal wel wat positiviteit gebruiken. Ook medewerkers die een tandje bijzetten, verdienen een opsteker. Daarom zetten we regelmatig een fastservicemedewerker in de spotlights. Deze keer #thumbsup voor: Sophie Gorissen.
Na 24 jaar buffelen in het bekroonde Alida's Smulpaleis in Roden, werd het voor Jan Willems en Alida van Dellen tijd voor een stapje terug. De voormalige strafkolonie Veenhuizen leek de ideale plek daarvoor. De uit 1850 daterende graanmolen waarin Piepers en Paupers zich huisvest, blijkt een schot in de roos. 'Van die 40 tafels op een dag is niets terechtgekomen.'
Rinse's is de 34ste cafetaria die de naam Restaria voert. Voor de franchiseformule is het de eerste zaak met verse vis in het assortiment. Daarnaast is de keukenopstelling van Restaria Rinse's niet alledaags.
Ambachtelijk ijs volgt dezelfde trends en ontwikkelingen als de andere producten in de foodservice: duurzaamheid wordt steeds belangrijker, maar smaak en beleving staan nog altijd bovenaan. Daarbij experimenteren we graag met ingrediënten uit andere landen. Zes ontwikkelingen een rij.