Lumière Maastricht
Wat bij het opzetten van een nieuwe horecazaak nog wel eens wordt vergeten, zijn de koffiekopjes, betoogt koffie-expert Joost Leopold. Die kopjes zijn, zeker in een zaak waar koffie een belangrijk onderdeel van het concept vormt, van groot belang. In dit artikel geeft Leopold handvatten om de perfecte kop te vinden.
Weinig ondernemers staan stil bij de risico's die medewerkers lopen als ze hele dagen achter de espressomachine aan het werk zijn. Maar het veelvuldig aanstampen van de koffie en het indraaien van de filterdrager geeft risico op terugkerende pijn in nek, schouder of pols. Koffie-expert Joost Leopold gaat in dit artikel in op die risico's en geeft tips hoe ze te vermijden met een goed ingerichte koffiewerkplek en goede werkhouding van een barista achter de espressomachine.
Heb je al eens goed naar de koffieverpakking in je zaak gekeken? Maar dan écht goed? Weet je wat het betekent als er 'gewassen' op staat? Of wat het zegt als de koffie uit Brazilië komt? Wat betekenen die keurmerken nou eigenlijk, en waar dient dat ventieltje voor? Een verpakking koffiebonen biedt een schat aan informatie, die als horecaondernemer zélf handig is om te weten en waarmee ook de barista en/of bediening je gasten nog meer kan vertellen over de koffie die je serveert in je zaak.
Koffie bestaat uit 91 (espresso) tot 98 (filterkoffie) procent uit water. Maar wat is de invloed van water op de smaak van koffie?
Veel koffiebranders geven bij hun koffie een smaakomschrijving op de verpakking. In dit artikel gaat koffie- en smaakexpert Joost Leopold in op hoe je een koffieverpakking leest én geeft tips om ook een passende smaakomschrijving aan je gasten te presenteren.
Joost Leopold deelt zijn kennis, mening en ervaring over koffie in columns en blogs. Dit is zijn laatste bijdrage, waarin hij ingaat op de afdronk.
Joost Leopold deelt zijn kennis, mening en ervaring over koffie in columns en blogs. Deze keer over hoe je een goede espressomachine voor thuis kiest.
Joost Leopold deelt zijn kennis, mening en ervaring over koffie in columns en blogs. Deze keer over de toekomst van koffie. Dat zou zomaar surrogaatkoffie kunnen zijn.
Joost Leopold deelt zijn kennis, mening en ervaring over koffie in columns en blogs. Deze keer over het belang van goede vergaderkoffie.
De smaak van koffie is meer dan alleen wat er ín de kop zit. Hoe gasten de smaak van die koffie ervaren, wordt door nog veel meer factoren beïnvloed. Van de dikte en de kleur van het kopje tot de muziek en het materiaal van de stoelen in je zaak.