Dood Sjoerd Kooistra harde klap voor homohoreca

Dood Sjoerd Kooistra harde klap voor homohoreca

De Amsterdamse homohoreca vreest voor afname van aantrekkingskracht nu de grootste ondernemer van de Reguliersdwarsstraat, Sjoerd Kooistra, dood is. 'De toekomst van de homohoreca is onzeker geworden'.

Dat zegt Peter Koop van Reguliers.net, een website over activiteiten en ontwikkelingen in de Reguliersdwarsstraat, het grootste homohoreca-gebied van Nederland.

‘Er waren de laatste tijd al flink wat problemen met Heineken waardoor zaken dicht gingen. De laatste jaren zag je dat het met de homohoreca al iets minder ging. Na de dood van Kooistra is de kans groot dat er minder wordt geïnvesteerd in deze buurt’, aldus Koop.

Koop vervolgt: ‘En dat zou betreurenswaardig zijn. Minder investeringen zijn slecht voor het imago en de aantrekkingskracht van deze buurt’.

Sjoerd Kooistra was sinds 1986 actief in de Reguliersdwarsstraat. ‘Maar je zag hem niet veel. Hij bleef op afstand. Alleen met de Gay Pride liet hij zich zien. We zijn geschokt, ontzet en verrast door het nieuws over zijn dood. Zijn mening over de stijl van zakendoen is verdeeld. Maar er was altijd veel waardering voor de zaken die hij heeft neergezet’.