nieuws

KHN: ‘Opheffing uitkomst voor kleine cafés

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt de opheffing van het rookverbod een ‘uitkomst voor kleine cafés’. Minister Edith Schippers (VWS) maakte gisteren bekend dat ze het rookverbod in de horeca versoepelt en dat er niet meer wordt gecontroleerd in kleine kroegen zonder personeel.

KHN: ‘Opheffing uitkomst voor kleine cafés

KHN houdt zich wel redelijk op de vlakte en neemt geen duidelijke mening in. ‘Het is fijn dat nu duidelijk is geworden welke groep ondernemers een vrije keuze heeft of er wel of niet gerookt kan worden in hun bedrijf.’

Toch zegt KHN ook dat een meerderheid van de horecaondernemers geen problemen heeft met rookvrije horeca. Ze erkennen wel dat het voor kleine cafés een uitkomst is.

Ze maken voor hun leden nog wel extra duidelijk wat nu precies de eisen zijn. ‘Het gaat om de ondernemers die een cafébedrijf hebben met minder dan zeventig vierkante meter aan vloeroppervlakte en zonder personeel in dienst. Ook moet bij de ingang van het horecabedrijf duidelijk zijn of er wel of niet gerookt wordt, middels een bordje.’

Het volledige standpunt van KHN is te lezen op hun website.

Reageer op dit artikel