nieuws

Megadiscotheek Zenith failliet

Café

Megadiscotheek Zenith in Venray is iets meer dan een jaar na de opening failliet verklaard. De schuld is opgelopen tot 1,5 miljoen euro en de bank heeft de deur op slot gedraaid, verklaarde curator Jeroen Bakkers donderdag.

Megadiscotheek Zenith failliet

Het faillissement treft zeven vaste medewerkers, 130 oproepkrachten en 6000 vaste klanten uit Nederland, België en Duitsland. De discotheek die volgens de eigen slogan de grootste van de Benelux is, heeft volgens de curator te weinig tijd gekregen om de aanloopkosten terug te verdienen.

Bakkers spreekt van een slechte start en tegenvallende bezoekersaantallen. Huisbankier ABN Amro wilde geen aanvullende financiering aangaan. De Belastingdienst, bierbrouwer Bavaria en meerdere evenementenbureaus hebben nog rekeningen openstaan.

Als de discotheek open kan zonder nog meer schulden te maken, is dat het eerste streven van de curator, legde hij uit. De bank en de schuldeisers moeten daar toestemming voor geven. Bakker overlegt bovendien met een overnamekandidaat. Het pand van de Zenith beslaat een oppervlak ter grootte van een voetbalveld en biedt plaats aan maximaal 6000 discogangers.

Reageer op dit artikel