nieuws

Club Rum haalt rumfestival naar Amsterdam

Café 2414

Club Rum zal op 27 mei, in navolging van andere grote steden in de wereld, een rum festival organiseren in het Tobacco Theater in Amsterdam.

Club Rum haalt rumfestival naar Amsterdam

Met dit rumfestival in Amsterdam wil de organisator de bekendheid van rum als drank vergroten en het grote publiek kennis laten maken met de historie en de grote diversiteit van deze eeuwenoude drank. In een Caribische setting kunnen bezoekers rum proeven van over de hele wereld en ook zullen cocktails, sigaren en een lekker hapje niet ontbreken. ‘Club Rum is een eerste stap naar hopelijk een heuse rum revolutie’, aldus de organisatie van het Amsterdamse event.

Lees hier over: Luxe koffievariaties met alcohol

‘Horeca kan nog meer spelen met rum’

‘Horecaondernemers kunnen nog veel meer spelen met rum’, vertelde rumdeskundige Johan Rijnart eerder aan Misset Horeca. ‘De drank kent in Nederland een stijgende lijn qua populariteit, maar op het gebied van cocktails blijven kansen liggen’, zo meent hij.

Wereldwijd zijn er minimaal 400 verschillende soorten rum. Rijnart stelt dat horecaondernemers zich kunnen onderscheiden door innovatiever aan de slag te gaan met rum. ‘De drank kan heel verrassend zijn door het te mixen met een koude espresso, maar bijvoorbeeld ook door een keer een mojito te maken met spiced- of black rum. Als je die mooi aangekleed serveert, ben je als ondernemer wel uniek. Nog een mooie tip: gasten een ‘rum-flight’ aanbieden. Een plankje met daarop drie hele kleine glaasjes rum. Zo maken ze kennis maken met de verschillende soorten. Een klein proeverijtje dus.’

 

Reageer op dit artikel