nieuws

De Werf prolongeert zilver Terras Top 100

Café 1578

De Werf wist in 2016 de jury ‘weg te blazen’ met hartelijkheid, gastvrijheid en kwaliteit. In maart 2017 is de onderneming in het Zeeuwse Veere overgenomen door de broers Paul en Bart Melis. En opnieuw weet de zaak te overtuigen. ‘Knap wat ze in zo’n korte tijd voor elkaar weten te krijgen.’

De Werf prolongeert zilver Terras Top 100
Paul (l) en Bart Melis. (c) Misset Horeca / Koos Groenewold

In maart van dit jaar namen Bart en Paul Melis De Werf over. In een betrekkelijk korte periode hebben de broers de nodige veranderingen doorgevoerd, maar voor wat betreft de Terras Top 100, is het niveau van afgelopen jaar geconsolideerd. Volgens de jury een prestatie van formaat. ‘Als in zo’n korte tijd al dit niveau bereikt wordt, beloofd dat veel goeds voor de toekomst.

Dynamiek op terras op creëren

Een terras dat het afgelopen jaar een tweede plek wist te behalen, hoe ga je dat evenaren? Bart: ‘Heel erg veel hebben we op dat gebied dan ook niet aangepast. We hebben wel op bepaalde plekken banken en loungemeubilair gemixt met ‘normale’ stoelen en tafels. Zo creëer je meer dynamiek op het terras, en lopen eten en drinken meer door elkaar.’ Doordat eten en drinken – op niveau – een nog grotere rol zijn gaan spelen bij De Werf, heeft het duo ook op dat gebied geïnvesteerd. ‘Er is een nieuwe bakplaat bij gekomen en een nieuwe, grote koelcel.’

Terras Top 100-rapport

De vakjuryleden die jureerden, waren nog niet eerder bij De Werf geweest. Ze waren lyrisch, zo lezen we. ‘Je moet even zoeken, maar wat een heerlijke plek. Het terras is netjes en verzorgd.’ Maar ook op het gebied van bediening is dit het niveau dat Bart en Paul Melis zeggen na De Werf in Veere, nummer 2 Terras Top 100 2017te streven. Als ons jurylid een cappuccino bestelt, volgt de keurige en enthousiaste bijverkoop. ‘Wilt u er nog iets lekkers bij? We hebben heerlijk passievruchtengebak, een brownie of appeltaart.’ Leest u even mee? Dit is een schoolvoorbeeld van extra omzet genereren. Op zo’n moment kun je ook wat meer hebben als gast. Als het jurylid op een bepaald moment iets langer moet wachten op de medewerker, noteert ze: ‘Hij was even bezig andere gasten in de watten te leggen.’

‘Hieraan kan menigeen een voorbeeld nemen’

Het hoeft geen verder betoog: in zeer korte tijd hebben de broers Melis De Werf naar hun hand weten te zetten en het niveau weten te consolideren. Het levert hen voor hun eerste deelname aan deze lijst een tweede plek op. We sluiten graag af met de conclusie van de jury: ‘Wat een fantastisch terras en wat een geweldige bediening. Dit is het eerste terras waar er met elke tafel (vaak meerdere keren) een kort praatje wordt gehouden. Ik word in de watten gelegd, krijg aandacht op de momenten dat ik dat wil, en word met rust gelaten op de momenten dat ik dat wil. Dit wordt super aangevoeld door de medewerker. Er wordt aan bijverkoop gedaan (heerlijke taart), je krijgt een klein schaaltje nootjes bij de wijn en bij alle producten wordt meer dan prima uitleg gegeven. Hieraan kan menigeen een voorbeeld nemen.’

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Voorinschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»