nieuws

Laurens Meyer aan het roer van Burger King Nederland

Café 8891

Horecamagnaat Laurens Meyer neemt de leiding over van Burger King Nederland. Zijn bedrijf, BKNL, heeft een masterfranchise-overeenkomst getekend met Burger King Europe en wil snel uitbreiden in ons land.

Laurens Meyer aan het roer van Burger King Nederland

Laurens Meyer geeft aan zeer verheugd te zijn over de deal: ‘Burger King is als zeer bekend en sterk merk tot nu toe ondervertegenwoordigd geweest in Nederland. Wij gaan in nauwe samenwerking met de bestaande franchisenemers vaart maken met een snelle expansie en landelijke dekking om daarmee te voldoen aan een groeiende behoefte van de consument.’

Laurens Meyer staat met zijn Meyer Beheer op nummer 45 in de Misset Horeca Top 100 van 2017. Meyer Beheer bestaat al ruim 30 jaar en doet zowel in exploitatie als vastgoed van horeca in de zuidelijke helft van Nederland, met een zwaartepunt in Breda. Vorig jaar nam Meyer Beheer in één klap een handvol bedrijven over op een rij aan de Grote Markt in Groningen, met kroonjuweel De Drie Gezusters een regelrechte erfenis van Sjoerd Kooistra, waarmee de eerste horecazaken aan de groep werden toegevoegd ten noorden van de lijn Amsterdam-Amersfoort.

Op het moment dat hij de cijfers voor de Top 100 indiende had Laurens Meyer 28 bedrijven met een omzet van 36 miljoen euro.

Enkele bedrijven uit zijn portefeuille zijn het poké bowl-concept Kahuna, Moeke, Zeezicht in Breda. In dezelfde stad bezit hij tevens Fernanda, Café Bruxelles en ook bijvoorbeeld Café Vulling. In Groningen heeft hij niet alleen Drie Gezusters maar ook Grand Hotel de Doelen, Cafe Hoppe en Sportsbar de Groote Griet.

Laurens Meyer beheer

Drie Gezusters Groningen

Uitbreiding en nieuwe uitstraling

Over het aantal restaurants dat Burger King wil openen kan Meyer nog niet veel zeggen. ‘De verkrijgbare locaties, compleet met alle vergunningen, bepalen hoeveel nieuwe Burger Kings we kunnen openen. Het is nu dus nog heel moeilijk te zeggen, we zijn net aan de inventarisatie van de mogelijke locaties begonnen.’

Dagelijkse leiding

Het managementteam van BKNL krijgt op dit moment vorm. De dagelijkse leiding zal in handen zijn van Hans Miete. Jeroen Verhoeven behartigt de financiële zaken. Naast het samenstellen van een team krijgt de inventarisatie van nieuwe locaties de komende maanden de hoogste prioriteit. Het hoofdkantoor van BKNL is voorlopig gevestigd in Etten-Leur.

Burger King de tweede grootste

Burger King, opgericht in 1954, is de tweede grootste fast food hamburger keten ter wereld met meer dan 16.000 vestigingen in meer dan 100 landen. Het Burger King-merk is eigendom van Restaurant Brands International Inc., één van de grootste quick service restaurantbedrijven ter wereld, met meer dan 29 miljard dollar omzet uit ruim 23.000 restaurants.

Reageer op dit artikel