nieuws

Terras Bootcamp 2018: 80 procent van omzet uit terras

Café 2841

Het terras wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse horeca. Harold van Workum heeft dit als geen ander benut. Maar liefst 80 procent van zijn omzet komt van het terras en dat dan ook nog met fantastische marges. Op de Terras Bootcamp 2018 vertelt hij hoe.

Terras Bootcamp 2018: 80 procent van omzet uit terras

Hoe krijg je je terras vol? En hoe combineer je meer rendement met meer beleving voor de gast? Meer omzet met minder werk of minder werk met dezelfde omzet? Harold van Workum van Grandcafé Van Heeckeren weet hoe. 80 procent van zijn omzet haalt de Amelandse ondernemer uit het terras.

Schrijf je in voor de Terras Bootcamp 2018

Op de Terras Bootcamp – maandag 12 maart in Breda – deelt Van Workum zijn kennis, tips en adviezen tijdens zijn workshop ‘Beleving en efficiëntie op het terras’.

Lees ook: Veel aandacht voor bier & spijs op Terras Bootcamp 2018

Terrasverwarming vs. duurzaamheid

winterterrasDie beleving zit ‘m onder meer in terrasverwarming, zo ontdekte Van Workum. Het verwijt dat hij – met een maandelijkse gasrekening van zo’n €3000 – niet duurzaam bezig is, wijst hij van de hand. ‘Duurzaam is in mijn ogen verantwoord omgaan met energie, niet onnodig verspillen. Dat is iets anders dan helemaal geen energie meer gebruiken.’

Lees ook: Terras Bootcamp stoomt ondernemer en werknemer klaar voor nieuwe seizoen

Van Workum wist tot nu toe ‘ieder jaar nog 5 procent te plussen’.  Jaarrond werken er in totaal 180 mensen bij de vier bedrijven van de Amelandse ondernemer. ‘Omgerekend 70, 72 fte’s. En in de winter altijd nog zeker 60 à 70 man.’ En dat aantal neemt gestaag toe.’

Lees hier de uitgebreide reportage over Grandcafé Van Heeckeren

Terras Bootcamp 2018

Wil je meer weten over zijn verhaal, terrastraining, slimmigheidjes en meer? Schrijf je dan in voor de Terras Bootcamp 2018, die maandag 12 maart plaatsvindt in Breda.

Reageer op dit artikel