nieuws

Beste koffieproever van Nederland is Niels te Vaanhold

Café 1920

Niels te Vaanhold, barista bij koffiebrander Mocca d’Or, heeft het Dutch Cup Tasters Championship 2018 gewonnen. Hij haalde als snelste de afwijkende koffies eruit in de finale.

Beste koffieproever van Nederland is Niels te Vaanhold
Foto: Joey Rietveld / Zesvoetzeven

De bekendmaking was ongekend spannend: direct na de finale (met vier deelnemers) werden live de koppen opgetild en op het scherm de stand bijgehouden. Drie van de vier finalisten hadden zes van de acht finaletriangles goed, waarna de tijd die ze nodig hadden de doorslag gaf. Niels te Vaanhold, barista bij koffiebrander Mocca d’Or, was de snelste en won daarmee het Dutch Cup Tasters Championship 2018.

De uitslag:

  1. Niels te Vaanhold – barista bij Mocca d’Or en 4e in de Dutch Brewers Cup
  2. Norman Mazel – q-grader bij Douqué Group
  3. Laurent l’Ortye – barista bij Dutch Barista Coffee Company en 3e in de Dutch Brewers Cup
  4. Marlous van Putten – barista bij Coffee Company en 3e bij Dutch Latte Art Championship

Bij het Cup Tasters Championship krijgen deelnemers in elke ronde acht sets van drie kopjes koffie voorgezet, zogeheten ‘triangles’. Elke triangle bestaat uit twee identieke koffies en één afwijkende. Deelnemers moeten in elke triangle de afwijkende aanwijzen. Elke goede triangle is een punt. De best scorenden gaan door naar de halve finale en daarna de finale, waarbij de verschillen binnen de triangles steeds kleiner worden. Bij gelijke scores weegt de tijd mee: hoe sneller hoe beter. Bekijk hier wie er verder deelnamen.

Te Vaanhold mag ons land vertegenwoordigen op de World Cup Tasters Championship, in september gehouden in Dubai op GulfHost gehouden, een food-gerelateerd event tijdens de Dubai International Hospitality Week.

Reageer op dit artikel