nieuws

Nederlands Kampioenschap: Wie wordt de beste biersommelier?

Café 1933

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers houdt op 2 juli voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap voor Biersommeliers.

Nederlands Kampioenschap: Wie wordt de beste biersommelier?

Dat gebeurt bij Brouwerij Oproer in Utrecht. Uitsluitend gediplomeerde biersommeliers uit Nederland kunnen meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. De deelnemers worden getest op het herkennen van smaakafwijkingen in bier, het herkennen van verschillende bierstijlen en hun theoretische kennis. ’s Middags, vanaf 14:00 uur, wordt het presentatievermogen van de finalisten door een vakjury beoordeeld. ‘Nederlands Kampioen Biersommelier’, mag met de winnaars van zilver en brons ons land gaan vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Italië in 2019.

Biersommeliers

Sinds 2013 zijn er gediplomeerde Biersommeliers in Nederland te vinden, een groep die nog klein is maar gestaag groeit, zo meldt de organisatie. Inmiddels staat de teller op meer dan 150 specialisten die zich biersommelier mogen noemen. Deze zijn werkzaam in of voor brouwerijen, de horeca, of de meer gespecialiseerde slijterijen.

Bier is steeds meer geaccepteerd als volwaardige begeleider van eten. Van een volwassen bierkaart bij ’s lands beste restaurant De Librije, tot aan bier-snackcombinaties bij de lokale horeca op de hoek.

 

Reageer op dit artikel