Familie Poppes en Lil' Kleine openen samen feestcafé

Familie Poppes en Lil' Kleine openen samen feestcafé

De familie Poppes en artiest Lil' Kleine openen in september 2018 samen feestcafé 't Lammetje in Amsterdam. 't Lammetje komt in de Lange Leidsedwarsstraat. De familie Poppes runt meerdere horecabedrijven in hartje Amsterdam, waaronder club Escape en Kithcen & Bar van Rijn.

Jorik Scholten, de echte naam van rapper Lil’ Kleine, opent half september zijn eigen feestcafé in de Lange Leidsedwarsstraat 41, te Amsterdam; ’t Lammetje. Het café opent hij samen met zijn vrienden en de ervaren horecaondernemers Leon en Darwin Poppes, bekend van nachtclub Escape, Restaurant De Kroon en Kitchen & Bar van Rijn op het Rembrandtplein.

Familie Poppes

Leon en Darwin zijn zonen van Dick Poppes. Deze startte in 1986 samen met zijn tweelingbroer Ton Poppes met de Escape aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Ook de zonen van Ton Poppes, Roy en Mike, werken in het familiebedrijf. De familie heeft ook De Kroon (1991), Escape Caffe (2008) en in 2012 kwam er Kitchen en Bar van Rijn bij. Alle zaken zitten op hetzelfde uitgaansplein. Ton Poppes was jarenlang voorzitter van KHN Amsterdam.

Verbouwing ‘t Lammetje

De rapper Lil’ Kleine, geboren en getogen Amsterdammer, is trots op zijn nieuwe stap in het ondernemen in de horeca: ‘Ik vind het te gek om, samen met mijn vrienden die er al jarenlange ervaring in hebben, deze nieuwe zaak te openen. We zijn druk met de verbouwing en kijken er ontzettend naar uit vanaf half september een feestje te gaan bouwen en de eerste biertjes te tappen in ‘t Lammetje.’

Friet van Lil’ Kleine

Het is niet voor het eerst dat Jorik Scholten – zoals Lil’ Kleine dus echt heet – zich in de wereld van de horeca stort. In 2017 stapte hij met jeugdvriend Dennis Lam in patatzaak De Belg, vlak bij ’t Lammetje. De Belg bestaat al dertig jaar en was voorheen van de vader van Lam.

Toen De Belg haar deuren opende onder bewind van Scholten, stonden er lange rijen. Iedereen wilde een frietje van de rapper.

BN'ers in de horeca

Naast Lil' Kleine hebben meer BN'ers horecabedrijven.  Paskal Jakobsen van Blof krijgt een eigen Zeeuws restaurant.  Gordon heeft zijn eigen koffie-formule Blushing.  In Amsterdam had Douwe Bob korte tijd een eigen café.  Op Ibiza  hebben Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder Restaurant XaXa. Naast restaurant is XaXa ook een lounge en cocktailbar. Ook de Nederlandse acteur Cas Jansen is actief als horecaondernemer. 

>> Niets meer missen van Misset Horeca