Hete zomer niet rendabel: Snckbr sluit deuren van Amsterdamse vestigingen

Hete zomer niet rendabel: Snckbr sluit deuren van Amsterdamse vestigingen

Beide vestigingen van Snckbr Amsterdam hebben de deuren gesloten. Volgens de initiatiefnemers was sluiting noodzakelijk omdat de zaken zonder terras niet rendabel bleken tijdens de warme zomer.

Mede-oprichter Marco van Velthooven zegt tegenover Het Parool: 'We wilden en moesten zo snel mogelijk van de locaties af. Door het hete weer kwamen er onvoldoende gasten.' De twee vestigingen werden in 2016 kort na elkaar geopend, omdat het concept zo succesvol bleek. Nu wordt gemeld dat de Kinderstraat het al voor de zomer zwaar had. Mede-eigenaar Allon Kijl:  'Dat was een moeilijke buurt voor ons concept. Die zaak hadden we al eerder gesloten, mede door een verbouwing, er moest een pijp worden geplaatst. Bij de Van Woustraat lag dat anders. In de winter was het daar altijd vol. En ook in de zomer als het regende, dan kwamen de mensen wel.'

'Heel vervelend voor het personeel'

Kijl voegt toe: 'Er zijn mensen op een niet prettige manier weggegaan, die roepen snel. Maar we doen er alles aan om de trouwe personeelsleden nog te betalen. Daar zoeken we een oplossing voor. Al onze middelen zitten in Snckbr, we overleggen nu met de belastingdienst over financiële kwesties. Dit is heel vervelend voor het personeel.' De ondernemers melden verder nog tegenover Het Parool dat ze nog steeds geloven in het concept en op zoek naar een meer geschiktere locatie in Amsterdam. 'Maar een nieuw eetcafé heeft een terras nodig. Die fout maken we nooit meer.'

De franchise vestiging in Utrecht, welke 100 procent veganistisch is, houdt wel de deuren open. Net als de locatie in Eindhoven. Snckbr is allesbehalve een traditionele cafetaria. Daarom moesten de initiatiefnemers na veel publiciteit in het begin harder werken om extra uitleg te geven en de juiste doelgroep te bereiken. Kijl: ‘Daar hebben we inderdaad mee te maken gehad', zei hij eerder tegen Snackkoerier. 'Ik denk dat de term healthy casual dining de lading beter dekt. Ons assortiment biedt een gezonder aanbod en is veel breder dan alleen friet en snacks. Kwaliteit, smaak en beleving, daar draait het om.’ Snckbr maakt met duurzame ingrediënten comfort food,  matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en E-nummers en, waar mogelijk ook nog glutenvrij en koolhydraatarm.