Horecabeurs Noord Nederland: educatie, informatie en netwerken

Horecabeurs Noord Nederland: educatie, informatie en netwerken

De horecabranche uit Noord Nederland komt op maandag 1 oktober bijeen in de Martinikerk van Groningen. Dan vindt daar de zevende editie van de Horecabeurs Noord Nederland plaats. Naast stands en vakwedstrijden, zijn er voor bezoekers masterclasses te bezoeken en worden demonstraties gegeven.

Op de eerste maandag van oktober biedt de Horecabeurs Noord Nederland voor ondernemers en werknemers in de horecabranche een platform om samen te komen. Diverse exposanten presenteren  zich aan de bezoekers. Ook zijn er diverse vakwedstrijden, waaronder die van beste kok, biertapper en barista.

Horecabeurs Noord Nederland: 'meer b2b'

Voor het eerst vindt er op de Horecabeurs Noord Nederland geen thematische invulling plaats. De organisatie vindt het belangrijker dat de beurs zich meer gaat ontwikkelen tot een business-to-business evenement, waar informatie, educatie, amusement en netwerken centraal staan.

Bierdemonstraties onder de preekstoel

Nieuw op de beurs dit jaar is de ‘Speciaalbier Business Plaza’ in het midden van de Martinikerk. Onder de preekstoel gaan brouwerijen bijzondere voorbeelden van de in populariteit nog steeds groeiende speciaalbieren demonstreren. Voor horecaondernemers een plek om contacten op te doen en adviezen in te winnen over het aanbod van Horecabeurs Noord Nederlandspeciaalbieren.

Masterclasses en sprekers

Om het educatieve segment van de beurs naar een hoger niveau te tillen, zijn er dit jaar masterclasses te volgen. Auteur, trendwatcher en columnist Wouter Verkerk geeft sessies over gastvrijheid in de horeca. De aandacht voor trends en kansen in de horeca komen aan bod in een gesprek met topondernemer Harold van Workum. Biersommelier Ivo Thijssen richt zich in een masterclass op de winterse bieren van de aanwezige brouwerijen en verkooptechnieken toelichten.