Weer nieuw bedrijf voor Patrick van Asch

Weer nieuw bedrijf voor Patrick van Asch

Patrick van Asch - al eigenaar van de Suikerkist, Café Bruxelles, Café Peddels, Parc, The Burgerbar, Café Noir en Café de Vrachtwagen in Breda - neemt in Ulvenhout De Fazanterie over. De zaak is nu nog van René Selier.

De Fazanterie in Ulvenhout wisselt op 1 oktober 2018 van eigenaar. Patrick van Asch neemt het horecabedrijf over van René Selier. Selier verhuist na veertig jaar een actief leven in de horeca naar Frankrijk.  Selier was ruim tien jaar eigenaar van De Fazanterie. ‘In dertien jaar hebben we een mooie zaak opgebouwd. Maar nu breekt het moment aan dat er weer geïnvesteerd moet worden. En daar voelde ik zelf niet zoveel meer voor,’ aldus Selier (57).

Selier nam vijftien jaar geleden met zijn toenmalige echtgenote 't Jagthuijs in Ulvenhout over, zo meldt BN de Stem. Twee jaar later kwam daar De Fazanterie bij. Toen ze enkele jaren geleden uit elkaar gingen, ging zijn ex-vrouw (Ria Geertsma) verder met 't Jagthuijs en Selier met De Fazanterie. Ondertussen vormde Selier ook samen met vastgoedondernemer Richard Schul de directie van restaurant Mirabelle in Breda.

Restaurant Mirabelle in Breda sluit op 1 november 2018 haar deuren. In het karakteristieke witte pand komt een vestiging van de biefstuk-keten Loetje. Na 63 jaar komt er een einde aan de geschiedenis van Mirabelle, een restaurant dat acht jaar lang in bezit was van een Michelinster.

Van Asch gaat De Fazanterie verbouwen en hij gaat ook de Vlaamse schuur bij de exploitatie betrekken. ‘Bijvoorbeeld door er iets met pannenkoeken te doen. Nu wordt de schuur voor opslag gebruikt maar er zit een horecabestemming op,’ aldus Van Asch. Of de zaak De Fazanterie blijft heten, is onbekend. Anders dan zijn zaken in Breda is de Fazanterie landelijk gelegen in het Ulvenhoutse bos en groot in aantal vierkante meters. De zaak bestaat uit een terras met speeltuin buiten en diverse ruimtes en zalen binnen. Ook kun je er trouwen.

Patrick van Asch

Patrick van Asch was al eigenaar van Bruxelles – een naam die we kennen uit de Café Top 100 van Miset Horeca, The Burger Bar, Suikerkist, Parc, Peddels en Noir in Breda. De Fazanterie is de eerste zaak buiten Breda. Hij heeft al zijn zaken ondergebracht in Van Asch Horecabeheer. Naast de eigen exploitaties verricht Van Asch ook advieswerk voor derden, zoals ontwerp, bouw en advies van horecaconcepten. Bij Van Asch werken meer dan 120 mensen.


>> Zevende bedrijf voor Patrick van Asch in Breda

>> Niets meer missen van Misset Horeca?