Café Top 100 2018: Tim Nouws is de Parel van Faber

Café Top 100 2018: Tim Nouws is de Parel van Faber
Tim Nouws

Een bedrijfsleider die waardering uitspreekt als het goed gaat en die er alles aan doet om de boel op de rit te krijgen in mindere tijden. Eentje die - ook als het zijn taak niet is - alle gaten dichtloopt als dat nodig is. Zo iemand is Tim Nouws, de Parel van de Café Top 100 2018.

De nominatie die dit jaar ingestuurd werd, was een prachtig, helder betoog over wat volgens de inzender een échte Parel voor het bedrijf is. Wat heet; voor vier bedrijven. Louise Biesheuvel is bedrijfsleider bij Café Faber in Nijmegen en naast dit café vallen ook nog Café de Tempelier, Toon en Fresca onder de Fabergroep. Tim Nouws is algemeen bedrijfsleider en hij is degene die deze onderscheiding verdient, aldus zijn collega. ‘Ik ken niemand die niet alleen bedrijfstechnisch, maar ook persoonlijk zo betrokken is. Wanneer het goed gaat op de werkvloer, spreekt hij zijn waardering uit en motiveert hij om verder te groeien. Maar ook als het minder gaat, doet hij er alles aan om het weer op de rit te krijgen.’

Mentor, trainer, begeleider en vriend

Nouws laat volgens Biesheuvel ook zien hoe een bedrijfsleider zich nergens te groot voor voelt. ‘Ook na een vervelend voorval dit jaar, waarbij onze bedrijfsleider is verdwenen, deed hij alles om de gaten dicht te lopen. Stond op de vloer (van afwas tot bar en van bestelling doen tot kelders opruimen) wanneer nodig, terwijl dit eigenlijk niet zijn taak is. Het café kon blijven draaien omdat hij alles opving. Tim is degene die ons er doorheen heeft gesleept. Door zijn oprechte interesse, door persoonlijk te kunnen praten, door samen te kunnen praten, door te luisteren, door er altijd voor iedereen te zijn en door druk en stress weg te nemen.

De lofzang is daarmee nog niet voorbij: ‘Tim is zoveel meer dan een ‘bedrijfsleider’, hij is ook een mentor, een trainer, een begeleider en een vriend. En voor alle tijd, moeite en liefde die hij in ons als personeel, maar ook in de bedrijven steekt, verdient hij het om in het zonnetje gezet te worden. Zeker nu hij ook nog vader wordt en nog steeds altijd voor ons klaar staat.’ 

Café Top 100 Parel

Naast de ondernemer wil de Café Top 100 ook graag de medewerkers in het zonnetje zetten. Zij zijn immers het visitekaartje van de zaak. Daarom vroegen we aan alle cafés in de Café Top 100 2018 om hun Parel te nomineren. Uit de inzendingen kiest de redactie van Misset Horeca de leukste, mooiste of beste motivatie. Dit jaar is dat die voor Tim Nouws. Vier ‘Parels’ gingen hem voor:

2017: Roos Brinkman, Soestdijk, Groningen
2016: Arnout Bosman, Olivier, Utrecht
2015: Willem Stroombergen, Zomerzorg, Hillegom
2014: Nikki Groenheide, Van Ruysdaal, Heemskerk

DE GEHELE CAFE TOP 100 VAN 2018