nieuws

Recordopbrengst bier Geniet & Geef 2018: €122.150

Café 473

De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, kent in 2018 een recordopbrengst van €122.150. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef nu meer dan € 500.000 opgebracht. Het Geniet & Geef bier van 2018, gebrouwen door Brouwerij ’t IJ, werd door ruim 180 horecagelegenheden op tap verkocht en door Mitra Slijterijen en Albert Heijn op fles.

Recordopbrengst bier Geniet & Geef 2018: €122.150

De opbrengst van Geniet & Geef, die in zijn geheel naar KiKa (Kinderen Kankervrij) gaat, wordt aangewend voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Geniet & Geef in 180 horecagelegengheden

Frits Hirschstein, oprichter van KiKa, nam de cheque in ontvangst in Amsterdam: ‘Samen streven we naar minder pijn en strijd, meer genezing en kwaliteit. Dit enorme bedrag levert daar een grote bijdrage aan. We zijn Stichting Geniet & Geef, Brouwerij ‘t IJ en alle deelnemers heel dankbaar.’

Het Geniet & Geef bier was verkrijgbaar op tap in meer dan 180 Nederlandse horecagelegenheden. Daarnaast werd het bier afgevuld in flessen van 33cl die verkrijgbaar waren bij Mitra Slijterijen en Albert Heijn. In totaal werd tweemaal 78 hectoliter gebrouwen, verwijzend naar het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker.

Recordopbrengst

Gaius Voûte, bedenker en voorzitter van Stichting Geniet & Geef: ‘Bij de presentatie op 6 september 2018 veilde Art Rooijakkers het eerste glas Geniet & Geef bier voor €600 en de eerste doos met 24 flessen voor een recordbedrag van € 2.250. Dat waren beide al nooit eerder vertoonde resultaten. Om nu te mogen vaststellen dat de hele actie, en iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd, records heeft gebroken en er inmiddels ruim een half miljoen euro voor KiKa is opgebracht is indrukwekkend en ontroerend tegelijk.’

Sinds 2012 presenteert Stichting Geniet & Geef ieder jaar een bijzonder bier. Initiator Gaius Voûte: ‘Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in donaties voor het goede doel, donaties voor KiKa.’ De opbrengst gerealiseerd met de verkoop van het bier komt volledig ten goede aan KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim € 500.000,- opgebracht.

Reageer op dit artikel