nieuws

Peter Beense verkozen tot Nachtburgemeester 2019

Café 356

Zanger Peter Beense is door de Nederlandse horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2019. Beense kreeg de ambtsketting omgehangen op het Horecava-nieuwjaarsfeest Mooi dat HorecaBrains organiseerde in samenwerking met de Horecava.

Peter Beense verkozen tot Nachtburgemeester 2019

Peter Beense kreeg de ambtsketting omgehangen door presentator Jeroen Post. De zanger neemt hiermee het stokje over van zanger Tino Martin. De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven. Jaarlijks wordt de burgemeester gekozen door de Nederlandse horeca.

Juryrapport

De jury verkoos Peter Beense omdat hij zelf jarenlang een populair café in Amsterdam heeft gehad en daardoor als geen ander het klappen van de zweep kent. Als zanger staat Peter ook al sinds 1985 in de spotlights en staat hij wekelijks nog meerdere malen op de bühne in de horeca. De afgelopen jaren is Beense meermalen als tweede geëindigd in de strijd om de ambtsketting. De andere genomineerden in de finale waren DJ Jean en de Snollebollekes. Beense gaf aan de horeca als het verlengde van zijn huiskamer te zien.

Positivo Award

Als kersverse Nachtburgemeester reikte Peter Beense als eerste officiële daad de Positivo Award uit aan de groep New Timeless. De Positivo Award zet een persoon, groep of organisatie die werkzaam is in de horeca in het zonnetje. New Timeless timmert al jaren vol enthousiasme aan de weg en staat garant voor een volle dansvloer en een fantastisch optreden. Eric Jacott (broer van Ruth) nam met trots de award in ontvangst en trad op. Danny Froger sloot de avond af met een optreden.

Reageer op dit artikel