nieuws

Horecazaak met ballenbak voor bierbrouwer Eeuwige Jeugd

Café 433

Horecazaak met ballenbak voor bierbrouwer Eeuwige Jeugd

Na ruim twee jaar aan de weg getimmerd te hebben, denkt de Eeuwige Jeugd klaar te zijn voor een volgende stap. Nog dit jaar opent de Amsterdamse bierbrouwer een eigen horecazaak in de hoofdstad. Eentje ‘vol bier en vertier waar je altijd kind aan huis kunt zijn.’ 

Apenkooi terras en indoor spelletjescafé boomhut Spice Girls vs. Backstreet Boys Karaoke Battle Room? Ballenbak Photobooth Paradijs? Glow in the dark Disco Ping Pong? Schommels, hangmatten en een Apenkooi terras? Een kleine greep uit de onuitputbare inspiratiebron die De Eeuwige Jeugd biedt. De bierbrouwer wil een horecazaak ‘waar je kunt ontsnappen aan de zwaarte van het volwassen leven.’

Lees ook:

Lees ook:

Al deze elementen betekenen niet dat het een speelparadijs wordt. Integendeel: de zaak draait uiteindelijk om een mooi design en een ontspannen sfeer. Lekkere bieren, goed en verantwoord eten en een voetje van de vloer. Koffie, een biertje, neerploffen op een bank of een dansje wagen.

Verantwoorde bierbrouwer

Daarnaast vindt de brouwerij het belangrijk dat de eeuwige jeugd ‘niet alleen gevierd wordt, maar ook doorgegeven.’ Dat betekent dat er gebruikt wordt gemaakt van duurzaam en gerecycled materiaal, dat er naast de bestaande bieren ook aandacht is voor een alcoholvrij bierassortiment en dat het eten overwegend vegetarisch en biologisch is.

De nieuwe zaak komt op de Linnaeusstraat in een hoekpand direct aan het Oosterpark. In een monumentaal bankgebouw in Amsterdam-Oost bestrijkt het een totale oppervlakte van 477 m2. Het terras van 100m2 is geheel op eigen grond en zowel in de zomer als winter helemaal geopend.

Crowdfunding voor inrichting

De aankoop van de horecazaak is rond. Maar, zoals de brouwer het noemt, ‘De spaarpot is daardoor wel leeg.’ Met een  crowdfundactie willen de Amsterdammers ervoor zorgen dat er samen met ambassadeurs geld opgehaald wordt om de verbouwing te kunnen realiseren. Ze denken daar minimaal €250.000 euro voor nodig te hebben.

Reageer op dit artikel