nieuws

Laurens Meijer begint Hard Rock Café in Scheveningen

Café 1786

Laurens Meijer begint Hard Rock Café in Scheveningen
Laurens Meijer aan de bar bij Moeke.

Op de vernieuwde Noord-Boulevard in Scheveningen begint horecamagnaat Laurens Meijer het naar eigen zeggen ‘mooiste Hard Rock-filiaal van Europa’. Plan is dat de zaak voor de zomer van 2020 de deuren opent.

Het Hard Rock Café in Scheveningen wordt groot. Zo’n duizend vierkante meters over twee verdiepingen. Met een terras van dezelfde omvang. Gasten kunnen zowel plaatsnemen op de boulevard als op het strand. De capaciteit van Hardrock Café Scheveningen wordt zo’n 1000 tot 1500 gasten dag.

De locatie – niét zoals de meeste Hard Rock Cafés in het stadscentrum – noemt Meijer tegenover het Algemeen Dagblad uniek. ‘Wij zijn altijd op zoek naar speciale locaties, in het hele land’, vertelt hij. ‘Dit gebouw, in de vorm van een golf, lijkt zo uit de zee te komen. Zoiets past nergens anders dan aan het strand. Scheveningen is de ideale plek.’

Met name in het hoogseizoen zal het Hard Rock Café Scheveningen straks in trek zijn bij toeristen uit de hele wereld, voorspelt Meijer. ‘Maar het is een grandcafé voor iedereen’, vervolgt hij. ‘Omdat we snappen dat vaste bezoekers niet drie keer per week een hamburger zullen bestellen, maken we een brede menukaart met verschillende gerechten, voor diner en lunch.’

Moeke in Scheveningen

Meijer opent in Scheveningen binnenkort eveneens een vestiging van zijn keten Moeke. Moeke Scheveningen hoopt in de zomer van 2019 open te gaan.

Scheveningen

Horecaondernemer Won Yip zei deze in een interview met Misset Horeca dat ook hij verwacht dat Scheveningen booming gaat worden.

Naast Heineken Hoek heeft hij nog twee nieuwe projecten in de pijplijn, waaronder een foodmarket op de Noord Boulevard in Scheveningen. ‘1100 vierkante meter groot in een nieuwbouwlocatie. Scheveningen gaat het helemaal worden’, zegt Yip. ‘Dus dit was een project dat ik niet wilde afslaan. Je ziet het groeien daar.’ 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels